Cercetatorii de la Group IB, o companie din domeniul cibersecuritatii din Singapore, au gasit un depozit de date de peste 1,3 milioane de carduri de credit si debit din India pe un site dark web numit Joker’s Stash.

 

Asa cum a relatat mai intai ZDNet, cercetatorii au descoperit descarcarea de gestiune pe 28 octombrie. Group IB spune ca unele carduri sunt vandute la 100 de dolari, valoarea totala a bazei de date fiind estimata la peste 130 de milioane de dolari.

 

Potrivit cercetatorilor, aceasta este cea mai mare si una dintre cele mai valoroase baze de date incarcate pe dark web.

 

Momentan nu se cunosc detalii despre sursa sau originea acestor carduri.

 

Ilya Sachkov, CEO si fondator al Group IB, a spus ca datele incarcate din aceasta regiune sunt destul de rare si a notificat autoritatile despre acest incident:

Cardurile din aceasta regiune sunt foarte rare pe pietele subterane, in ultimele 12 luni, este singura mare vanzare de depozite de carduri legate de bancile indiene. Clientii de informatii despre amenintari de la Group IB au fost deja anuntati despre vanzarea acestei baze de date. Informatiile au fost, de asemenea, impartasite cu autoritatile corespunzatoare.

 

In acest moment nu este clar care sunt bancile compromise. Cu toate acestea, Group IB a spus ca mai mult de 18 la suta din carduri sunt legate de o singura banca indiana. Au fost solicitate mai multe detalii companiei de securitate cibernetica .