LG a avut si zile mai bune cand vine vorba de telefoane mobile, dar nimeni nu ar nega faptul ca gigantul este lider in ceea ce priveste televizoarele. In speranta ca lucrurile se vor indrepta, compania l-a numit pe Brian Kwon, liderul diviziei de Home Entertainment , descris ca un “expert in schimbare”, noul responsabil in ceea ce priveste divizia de telefonie mobila. Brian Kwon va incepe noua colaborare pe 1 decembrie.

Kwon a jucat un rol critic in transformarea diviziei de televiziune, audio si PC a LG in lider de piata “, au declarat oficialii LG. “Cunostintele si experienta sa pe piata globala vor fi esentiale pentru schimbarile pe care vrem se le aducem diviziei mobile”. Hwang Jeong-Hwan, actualul lider al departamentului de telefonie mobila, se va concentra acum pe rolul sau de conducere al Biroului de Dezvoltare Convergenta de la LG, in timp ce Kwon isi va pastra si rolul de lider al departamentului de Home Entertainment.

Pe langa acestea, CEO-ul LG Electronics, Jo Seong-jin, se va retrage intr-o oarecare masura. Acesta va delega o parte dintre responsabilitatile sale zilnice catre presedintele si CFO-ul David Jung, concentrandu-se intre timp pe strategiile viitoare.

Compania a lansat cateva telefoane excelente in acest an, insa G7 si V40 nu au primit prea multa atentie. Marca ThinQ, destul de slab implementata, nu a ajutat la cresterea popularitatii, dar ambele device-uri sunt intr-adevar solide si au numeroase caracteristici bine diferentiate. Intrebarea este: poate Kwon convinge consumatorii ca telefoanele sunt la fel de demne de luat in considerare ca televizoarele lor?