Da-te la o parte, Bixby : Samsung isi deschide gama TV 2019 catre alti asistenti vocali. Compania a anuntat ca utilizatorii vor putea sa-si controleze televizoarele QLED care urmeaza, fie cu Amazon Alexa, fie cu Google Assistant.


Dar exista o singura mica problema : va trebui sa aveti deja dispozitivul asistent – fie un Echo, Google Home sau alt difuzor inteligent . Televizoarele vor intelege si executa comenzi pe care le primesc de la Alexa sau Asisstant, dar singurul ajutator vocal incorporat va continua sa fie Bixby.

 

De asemenea, aici vorbim de sprijin destul de rudimentar. Alexa si Asistentul Google va pot sa controlati volumul, porniti sau opriti televizorul, comutati intre intrari sau lansati aplicatii selectate. Bixby are capabilitati mai profunde si mai avansate, deoarece este introdus in software-ul Samsung Tizen TV. Puteti sa vorbiti cu Bixby cu telecomanda Samsung TV, dar nu si cu celelalte.

 

Dar aceasta este inca o recunoastere importanta de la Samsung ca milioane de oameni au investit deja in ecosistemele de la Amazon sau Google – cu mult mai mult pe parcursul sarbatorilor din ultimele saptamani. Cu peste 100 de milioane de dispozitive Alexa acolo, ar fi putin incapatanat sa le ignoram. Dimpotriva, difuzorul Bixby, alimentat de la Galaxy Home, nu a fost inca livrat consumatorilor. Asistentul digital ramane limitat la telefoanele, telecomenzile, televizoarele si aparatele Samsung.

 

Samsung nu s-a angajat inca sa aduca Alexa si Google Assistant televizoarelor mai vechi, insa compania are o istorie de actualizare a modelelor anterioare, la cateva luni dupa ce ultimele sale seturi au intrat pe piata, deci este o posibilitate.