Directorul Executiv al Goldman Sachs a declarat : ‘’Sell-off-ul criptomonedelor este ‘’sanatos’’ pentru ecosistem, pastrarea este cheia cresterii viitoare’’

Goldman Sachs Group Inc. nu a facut inca investitii in criptomonede, dar considera ca viitorul clasei de active digitale este mai stralucitor acum, cand numeroasele speculatii au fost eliminate de pe piata. Justin Schmidt, care conduce unitatea de active digitale ale bancii, declara ca piata este mai sanatoasa astazi, pe masura ce accentul se indreapta spre ofertele de servicii institutionale.

Goldman Sachs – Criptomonedele: Departe de a fi moarte

Corectia profunda a preturilor criptomonedelor, in timp ce dureroasa pentru detinatorii existenti, ar trebui privita pozitiv din perspectiva sanatatii globale a pietei, a declarat Schmidt la Conferinta anuala Consensus 2018 din New York. Noua dinamica a pietei va permite investitorilor sa se concentreze asupra cercetarii si dezvoltarii continue a produselor si serviciilor care ar putea fi benefice intregului ecosistem.

“In multe privinte, speculatiile extinse care au fost vehiculate in ultimele cateva luni sunt cu adevarat sanatoase pentru ecosistem si astept cu nerabdare aparitia companiilor care furnizeaza in fapt produse si servicii pentru institutii”, a declarat Schmidt, citat de Bloomberg.

Schmidt a identificat pastrarea criptomonedelor drept “piesa fundamentala absolut necesara” pentru cresterea viitoare, deoarece institutiile tind sa fie mult mai conservatoare cu privire la capacitatea bancii de a detine titluri in numele fondurilor de investitii.

Goldman Sachs ramane la periferia scenei criptomonedelor dupa renuntarea la planurile initiale de lansare a unui birou de tranzactionare Bitcoin. Cu toate acestea, firma a fost prima care garantat pentru contracte ulterioare pe baza Bitcoin si a dedicat o intreaga unitate, condusa de Schmidt, pentru a cerceta aceasta zona.
Colosii de pe Wall Street,Intercontinental Exchange si Fidelity si-au anuntat deja planurile de lansare a afacerilor cu criptomonede. La inceputul acestei saptamani, Hacked a raportat ca Nasdaq si-a aratat interesul cu privire la dezvoltarea propriului sau produs Bitcoin pentru primul trimestru al anului 2019. Este evident ca institutiile majore sunt mai putin preocupate de performanta recenta a pietei si sunt mai preocupate de traiectoria sa viitoare.

CEO-ul ICE, Jeff Sprecher, a fost prezent, de asemenea, la conferinta Consensus 2018 din aceasta saptamana, in care a exprimat un sprijin neechivoc pentru monedele digitale si a sustinut ca valoarea pe termen lung a pietei este inca intacta.

Kelly Loeffler, seful operatiunii Bakkt a ICE, operatiune bazata pe criptomonede, a declarat ca pretul Bitcoin a fost neimportant pentru lansarea platformei la inceputul anului viitor.
Cu respectul cuvenit fata de Bitcoin, Loeffler a afirmat :’’pretul este o componenta importanta, insa exista multe lacune de infrastructura si de proceduri’’

Insanatosirea pietei

De cand a ajuns la cea mai mica valoare de 115 miliarde de dolari in weekend, piata criptomonedelor a recuperat mai mult de 21 miliarde de dolari in valoare, pe masura ce Bitcoin si alte criptomonede majore inregistreaza castiguri de doua cifre incepand cu dimineata zilei de miercuri. La momentul redactarii articolului, plafonul pietei cripto a fost de 136,7 miliarde de dolari la volume comerciale de peste 18 miliarde de dolari.
Bitcoin a inregistrat castiguri considerabile de la atingerea pragului cel mic- aproape de 3.400 $. A fost vazut ultima oara tranzactionat la Bitfinex pentru 4.675 dolari. Principala moneda digitala a fost tranzactionata la $ 4,164 pe Coinbase. Datele partiale obtinute de CoinMarketCap arata o recuperare de 11,5% in ultimele 24 de ore.

Stellar XLM a avut, de asemenea, una dintre cele mai mari cresteri miercuri. Un singur Lumen a fost cotat la 0.1617 $ inregistrand un castig de 15.4%.

Produsul Ethereum a recuperat mai mult de 11% din valoarea pierduta si a fost tranzactionat la 117,20 USD. Litecoin a urcat cu 13,1%, ajungand la 33,56 dolari, recastigand locul 7 in clasamentul de pe piata criptomonedelor. Monero XMR a crescut cu 15,4% pana la 61,72 USD. Tron a castigat, de asemenea, 14% ajungand sa fie tranzationat la 0,0131 $.

Bitcoin Cash si Bitcoin SV au ramas in urma pietei. BCH a crescut cu 6,3% la 186,29 USD. BSV a crescut cu 2,6% pana la 100,37 $.