China doreste sa interzica minatul de criptomonede, Comisia Nationala pentru Dezvoltare si Reforma (NDRC) propunand noi legi care trateaza facilitatile de minat ca fiind o risipa de resurse si un factor negativ asupra nivelului de poluare.
Potrivit unui raport emis de South China Morning Post, regulile vin prin modificarea orientarilor sale pentru ajustarea structurii industriale a natiunii, incluzand categorii care sunt incurajate, restrictionate si eliminate.
Raportul afirma ca, desi noua lista se afla sub consultare publica pana in data de 7 mai, minatul de criptomonede a fost inclus printre sectoare care urmeaza sa fie eliminate imediat.
China este locul in care se afla cele mai multe ferme de minat.
China, la sfarsitul anului 2017, a blocat tranzactiile crypto si plasand tranzactiile financiare departe de banca centrala prin interzicerea ofertelor initiale de monede (ICO).
In acel moment, banca centrala chineza a spus ca ICO au fost “o metoda de finantare ilegala neautorizata, , emiterea ilegala a titlurilor de valoare si colectarea ilegala de fonduri, fraude financiare, scheme piramidale si alte activitati criminale”.
De atunci, a interzis total tranzactionarea cu criptomonede, fortand companiile sa isi desfasoare operatiunile in alta parte.
In timp ce unele criptomonede sunt legitime, multe s-au dovedit a fi inselatorii, lasand investitorii fara milioane de dolari.
Aceasta a fortat organismele de reglementare – si chiar mass-media si gigantii motoarelor de cautare – din intreaga lume sa lanseze interdictia pe criptomonede.
Autoritatea Monetara din Singapore (MAS), de exemplu, a avertizat publicul sa inteleaga riscurile inainte de a investi in criptomonede, anuntand anterior ca ar interveni pentru a reglementa oferta sau utilizarea jetoanelor digitale in cazul in care aceste produse au fost reglementate in cadrul actului Securities and Futures.
Intre timp, Japonia a spus ca va impune standarde stricte privind exchangeurile de criptomonede care incearca sa se inregistreze in tara.
Comisia pentru valori mobiliare si investitii (ASIC) australiana este, de asemenea, serioasa in ceea ce priveste reglementarea sa financiara de inselatorie, dupa ce a oprit mai multe ICO propuse si a emis indrumari cu privire la modul de evitare a caderii in capcana sistemelor cripto-ponzi.
Coreea de Sud insa a anuntat ca nu va interzice tranzactionarea prin criptomonede si ar spori transparenta tranzactiilor. Acest lucru se intampla in ciuda preocuparilor initiale ale guvernului fata de riscurile criptomonede si a blockchain-ului.
Guvernul sud-coreean a arestat directori ai unor schimburi de criptomonede suspectate de frauda.