O copie Super Mario speciala a fost vanduta pentru uimitoarea suma de 100.150 de dolari.

Inainte sa te apuci sa cauti prin toate colturile vechea ta copie de Super Mario, ar trebui sa sti ca versiunea vanduta este extrem de rara.

 

De ce este aceasta copie de Super Mario atat de speciala?

 

Super Mario a fost lansat si relansat de zeci de ori in ultimii treizeci de ani. Chiar daca vorbim doar de caseta NES originala, cea care venea intr-o cutie neagra, au existat 11 versiuni foarte putin diferite ale acesteia intre 1985 si 1994. Unele aveau accesorii pentru a fi agatate, altora le lipsea un anumit simbol intr-un anumit loc, altele aveau pe fata semnul de calitate al Nintendo.

 

Primele casete aveau, insa, o particularitate evidenta. Acestea erau sigilate cu un abtibild Nintendo in partea de sus a cutiei. Aceste versiuni incipiente au fost lansate doar pe cateva piete. In acel moment, Mario nu devenise inca popular, nimeni nu stia cat de cunoscut va ajunge la nivel mondial. DIn numarul mic de copii vandute la inceput, putini le-au pastrat nedesfacute.

 

Wata Games, care a certificat copia, spune ca aceasta se afla intr-o coditie de 9.4 din 10. Aceasta este singura copie cunoscuta din aceasta serie care inca are sigiliul intact.

 

100.000 de dolari sunt multi bani de dat pe o copie a unui joc, iar Heritage Auction spune ca achizitia a fost de fapt un efort comun al mai multor cumparatori, inclusiv un colectionar de monede, mai multi colectionari de jocuri, si chiar fondatorul casei de licitatii.

 

Articol preluat de pe www.arstechnica.com