JP Morgan are un nou activ digital, JPM Coin. Nu este chiar o criptomoneda, si nu este chiar un stablecoin, insa foloseste un sistem blockchain. Ne vom referi la aceasta ca la o moneda digitala.

Chiar si asa, JPM Coin are potentialul de a se remarca dintre toate celelalte monede de pe piata bancara.

 

Anuntata azi, JPM Coin poate fi achizitionata cu bani, si are in spate un un blockchain, mai exact platforma Quorum, dezvoltata de JP Morgan si partenerii sai.

 

Reteaua din spatele JPM Coin va fi privata si centralizata, urmand sa fie controlata de banca. Va fi disponibila doar clientilor institutionali care trec de criteriile bancii.

 

Sistemul de reglementare al JPM Coin este robust

 

Cam atat putem spune despre moneda, care se bazeaza pe puterea bancii, pe atentia la securitatea digitala, si pe un sistem de reglementare robust. Acestea sunt caracteristicile care vor oferi siguranta clinetilor institutionali.

 

Insa doar anumite institutii vor avea acces la aceasta moneda. Moneda poate fi folosita pentru a trimite bani intre diferite conturi bancare.

 

Nu consideram ca Jamie Dimon incearca sa pacaleasca pe cineva. Este foarte probabil ca aceasta moneda sa nu fie pentru tine, iar daca te gandesti sa investesti in criptomonede, poate ca ar trebui sa te indrepti catre Bitcoin sau Ethereum.

 

JP Morgan descrie moneda ca pe “un prototip ce urmeaza a fi testat” cu doar cativa clienti initial, urmand sa fie extinsa intr-un program pilot catre sfarsitul anului.

 

“JPM Coin este gandita pentru miscarile monetare dintre afaceri, si, deoarece suntem inca in faza de testare, aceasta moneda nu va fi disponibila deocamdata publicului larg. Acestea fiind spuse, beneficiile in ceea ce priveste costul si eficienta se vor extinde pana la clinetii finali ai clinetilor nostri institutionali.”

 

Daca esti o corporatie care cauta solutii financiare, insa Ripple XRP sau stablecoin-urile nu sunt suficient de centralizate pentru tine, atunci JPM Coin este perfecta.

 

Articol preluat de pe www.thenextweb.com