Gigantul social media Facebook a dobandit drepturile asupra marcii comerciale “Libra” pentru proiectul sau secret de criptocurrency, a raportat site-ul de stiri cripto The Block .

The Block sustine ca o sursa familiarizata cu chestiunea a confirmat ca Facebook recruteaza firme financiare pentru a-si dezvolta propria moneda si ca numele de cod al proiectului si numele produsului este Libra.

Mai mult, documentele publicate de Oficiul pentru Brevete si Marci din Statele Unite si depuse in iunie 2018 arata ca societatea a dobandit in mod evident drepturile asupra marcii “Libra”.

Mai exact, in timp ce proprietarul inregistrarii este o societate cu raspundere limitata, care se numeste JLV, adresa LLC indica aceeasi adresa pentru comunicarile oficiale ale Facebook.

Pe raport, marca a fost detinuta anterior de o companie cripto-fiscala care si-a schimbat recent numele in Lukka.

Dupa cum a raportat Cointelegraph la inceputul acestei saptamani, Facebook se presupune, de asemenea, ca doreste sa obtina investitii in valoare de 1 miliard de dolari pentru presupusa criptomoneda.

Pe 5 mai, Cointelegraph a scris ca profesorul Christian Catalini de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, este in concediu si lucreaza la dezvoltarea monedei Facebook, potrivit unui raport Coindesk.

O analiza lansata de Cointelegraph luna trecuta priveste tendinta larga a companiilor mari de internet care se alatura industriei crypto, examinand actiunile Facebook, Twitter si Telegram.