Tribunalul Districtual al Statelor Unite ale Americii din Districtul de Sud din Florida a emis un ordin in 3 mai, cerand auto-proclamatului Satoshi Nakamoto Craig Wright sa produca o lista a adreselor sale publice de tip bitcoin (BTC).

Ordinul face parte dintr-un caz in desfasurare impotriva lui Craig Wright depus de catre omul de stiinta David Kleiman, care sustine ca Wright a furat sute de mii de BTC. Monedele au fost in valoare de peste 5 miliarde de dolari in luna februarie a anului trecut, cand compania lui Kleiman l-a dat in judecata pentru prima data pe Wright.

Ordinul ilustreaza o serie de solicitari ale reclamantilor. Ele solicita instantei sa sa il oblige pe Wright sa produca o lista a adreselor publice ale bitcoin-ului detinut de el la 31 decembrie 2013, sa-l faca sa identifice toate monedele pe care se presupune ca le-au transferat intr-un trust privat in 2011 si sa ofere documentele legate de acest trust.

Mai mult, reclamantii solicita instantei de judecata sa il oblige pe Wright sa identifice sub juramant identitatea beneficiarilor trustului. Ultima solicitare este “sa permita depunerea ulterioara a dr. Wright in ceea ce priveste proprietatea si controlul asupra monedelor bitcoin“.

Documentul precizeaza, de asemenea, ca instanta si-a reconsiderat ordinul privind motiunea depusa anterior de Wright pentru a sigila informatiile referitoare la exploatatiile sale. Pe langa faptul ca a negat miscarea lui Wright privind lista de adrese bitcoin, ordinul instantei prevede:

“In sau inainte de 15 mai 2019, la ora 17:00. Timpul de Est, dr. Wright va produce toate inregistrarile tranzactionale ale trustului privat, incluzand, dar fara a se limita la, orice inregistrari care reflecta transferul de bitcoin in trust in 2011 . Productia va fi insotita de o declaratie autentica de juramant.”


Dupa cum a raportat Cointelegraph la sfarsitul anului trecut, o instanta din S.U.A. a respins deja solicitarile repetate ale lui Wright de a respinge cazul Kleiman.