68% dintre cei mai bogati oameni din lume au investit deja sau intentioneaza sa investeasca in crypto pana la sfarsitul anului 2022, potrivit unui sondaj realizat de compania de consultanta financiara deVere Group.

Grupul DeVere detine mai mult de 10 miliarde de dolari in cadrul consultantei, cu peste 80 000 de clienti localizati in peste 100 de tari.

Mai mult de doua treimi din indivizii a caror valoare a activelor este echivalenta sau mai mare de 1 milion de lire sterline (GBP) sau 1,3 milioane de dolari va fi investita in criptomonede cum ar fi Bitcoin, Ethereum si Ripple, noteaza raportul.

Noul sondaj a inclus mai mult de 700 de clienti deVere , localizati in tari importante din lume, cum ar fi Statele Unite, Regatul Unit, Australia, Japonia, Qatar, Elvetia, Mexic, Hong Kong, Spania, Franta, Germania , Africa de Sud si Emiratele Arabe Unite.

Fondatorul si CEO-ul DeVere, Nigel Green, a subliniat cinci factori majori care ii determina pe indivizii din intreaga lume sa investeasca in crypto, fara a include Fear Of Missing Out sau FOMO. Potrivit lui Green, primul motiv major este acela ca monedele digitale sunt fara frontiere, ceea ce permite ca activul sa fie disponibil peste tot pe tot globul.

Ceilalti factori includ faptul ca trendul crypto se potriveste cu tendinta globala generala de crestere a digitalizarii, capacitatea crypto de a oferi solutii pentru problemele legate de viata reala, cum ar fi remitentele internationale si furnizarea de servicii pentru populatia mondiala de doua miliarde de persoane evaluate, de catre generatia mai tanara si implicarea activa a investitorilor institutionali.

De asemenea, Green a declarat ca, odata cu increderea, “cerul este limita pentru criptomonede”, concluzionand ca noul sondaj a demonstrat o crestere internationala justificata in cripto-optimism.

Studiul a sosit pe fondul recentei miscari majore a pietei , avand in vedere faptul ca Bitcoin a rupt pragul de 5.800 de dolari pentru prima data in 2019.

Compania americana Fidelity Investments a lansat ieri un nou sondaj care a constatat ca 22% dintre investitorii institutionali detin deja active digitale.