Analiza pretului Ethereum: ETH / USD creste cu 17% ca urmare a lansarii Constantinople in ianuarie. Pragul de 60 de dolari este inca la orizont.

Dezvoltatorii de la Ethereum au raportat ca lansarea Constantinople va fi pe 16 ianuarie 2019
ETH / USD ar putea scadea pana la nivelul din mai 2017, in jurul valorii de 60 de dolari.

Implementarea Constantinople stabilita in ianuarie

In ultima parte a zilei de vineri ETH / USD a crescut cu 17%. A fost agreata o actualizare a datei de lansare pentru Constantinople. Acest lucru vine in urma intalnirii bi-saptamanale a dezvoltatorilor Ethereum de vineri, 7 decembrie.

Avertismentul de intarziere a fost emis de catre dezvoltatori in octombrie. “Din cauza unei probleme de consens privind lansarea Constantinople, Ropsten nu este in prezent utilizabil. Comunitatea dezvoltatorilor Ethereum investigheaza. Pana atunci, va rugam sa folositi unul dintre celelalte test-neturi Ethereum.” Acest lucru a fost detaliat la momentul respectiv de catre Infura, o organizatie de infrastructura Ethereum. Echipa de dezvoltatori urmarea ca implementarea sa aiba loc in noiembrie.

O echipa Ethereum condusa de Péter Szilágyi a confirmat actualizarea prin contul Twitter. El a scris pe twiter: “Lansarea mainnet a Ethereum Constantinople a fost programata pentru block-ul # 7080000, in jurul datei de 16 noiembrie!”.

Review tehnic – ETH / USD

ETH / USD sa bucurat de o crestere excesiva, asa cum am detaliat mai sus. Cresterea a recuperat initial pierderile grele de doua cifre ale zilei de vineri. Intensitatea acestui nu a fost sustinuta si nici de lunga durata, avand in vedere criza actualaa pietei.

Prin urmare, vanzatorii au fost prea multi pentru ca aceasta crestere sa poata fi sustinuta. ETH / USD a incercat sa recupereze valoarea psihologica de 100 de dolari. Cu toate acestea, avand in caderea puternica de pe 6 noiembrie, prabusirea recenta a preturilor a fost foarte daunatoare. Exista inca o rana deschisa.

In primul rand, din punct de vedere al rezistentei, datorita factorului psihologic, depasirea valorii de 100 de dolari va fi foarte dificila. In cazul in care pretul va incepe din nou sa se redreseze la un moment dat, aceasta va fi prima provocare pentru instalarea unui nou bull run.

Scaderile pretului Ethereum mai mari raman posibile

Minimul de pe 7 decembrie poate fi din nou atins, in jur de 83 de dolari. In consecinta, ETH / USD este tranzactionat la cele mai scazute niveluri inregistrate incepand din mai 2017. Pericolul este inca pronuntat.
In plus, examinand graficele lunare, urmatoarea zona majora de sprijin este in jurul valorii din mai 2017, de 65 de dolari. Ca urmare, o potentiala scadere cu peste 90% ramane in carti.