Dupa ce a fost cazut mare parte din ziua de miercuri, Facebook a inceput sa isi revina joi, imediat dupa miezul noptii.

Caderea este una dintre cele mai lungi pe care le-a experimentat in cei 15 ani de cand exista masiva retea de socializare.

Facebook si Instagram au inceput sa aiba probleme in jurul pranzului. Unii utilizatori au raportat imposibilitatea de a trimite poze pe WhatsApp.

Cauza acestor evenimente nu este clara. Unii utilizatori au raportat ca au primit mesaje cum ca site-ul ar fi oprit pentru mentenanta, in timp ce altii au reusit sa se conecteze pentru scurt timp, insa au descoperit ca functionalitatea era limitata.

Instagram a scris pe Twitter joi, la 00:41, ca serviciul este din nou online.

La scurt tip dupa tweet-ul Instagram, Facebook a postat pe pagina oficiala “Bine v-am regasit!”.

Potrivit tweet-urilor, dar si site-ului de tracking DownDetector.com, utilizatorii din Asia aveau inca probleme joi dimineata.

Intr-un tweet postat miercuri la 15:03, compania a declarat ca lucreaza sa remedieze problema.  Facebook a confirmat si ca aceasta cadere nu a fost rezultatul unui atac.

Ca de fiecare data cand Facebook a avut probleme, pe Twitter a devenit extrem de popular hashtag-ul #FacebookDown.

In noiembrie, reteaua de socializare a fost deconectata timp de 30 de minute, iar compania a spus ca este vorba de o verificare de rutina.

Rob Leathern, director de produs la Facebook, a postat miercuri dupa-amiaza un tweet in care a afirmat ca “oficialii sunt la curent cu faptul ca utilizatorii experimenteaza probleme de acces, iar un update va fi publicat curand.”

Preluat de pe USA Today