Nu este un secret ca EA plateste, si cateodata influenteaza video-bloggerii, insa cat a platit compania pentru Apex Legends? Se pare ca destul de mult. O sursa anonima pretinde ca EA i-a platit lui Ninja, pe numele lui real Tyler Blevins, un million de dolari, pentru a se juca pe 5 februarie, si nici macar nu a fost obligat sa se joace prea mult. Un purtator de cuvant al EA a declarat pentru Kotaku ca tot gameplay-ul difuzat de utilizatori dupa jumatatea zilei a fost complet organic.

 

Suma platita este una uriasa, chiar si pentru Ninja. El a recunoscut pentru CNN in decembrie ca veniturile sale ajung la 500.000 de dolari intr-o luna buna, acestea fiind accumulate din Twitch, Youtube, si sponsorizari. Acest lucru inseamna ca a facut dintr-un singur Twitch de doua ori mai mult decat ar castiga intr-o luna.

 

Nu se stie cu cat au fost platiti alti streameri, insa in primul val de la inceputul zilei de 5 februarie au fost incluse si alte nume proeminente, precum Shroud (Michael Grzesiek) si Myth (Ali Kabbani). Drew McCoy de la Respawn nu s-a sfiit sa vorbeasca despre obiective. Acesta a declarat intr-un interviu ca echipa dorea “o zi in care sa nu poti scapa de Apex daca te intereseaza jocurile”. Este un blitz media clasic, insa in loc de televiziune, au fost alese serviciile de streaming live.

 

Aceasta suma uriasa arata cat de important a devenit sectorul streaming-ului live, mai ales in jocurile de tip Battle Royale.  In loc sa opteze pentru clasicele campanii media, companiile sunt dispuse sa cheltuiasca milioane de dolari pentru a se asigura ca jocurile loc domina Twitch si serviciile similare. Exista pericolul ca streamerii sa dezvaluie sumele pe care le primesc, insa nu am fi surprinsi daca aceasta tactica ar deveni un nou standard.

 

Preluat de pe EnGadget