Aplicatii utile in Windows 10

Microsoft a facut o treaba minunata prin actualizarea sistemului sau de operare, Windows 10, cu aplicatii utile si caracteristici noi. Cu toate astea, mai este inca loc si pentru aplicatii de la terti. Daca tocmai v-ati achizitionat un PC, va vom prezenta in continuare cateva aplicatii pentru Windows care va vor imbunatati experienta si poate chiar stilul de viata.

1.TWEETEN

 

Aplicatia Twitter pentru Windows 10 este doar o aplicatie web, destul de basic. Cu Tweeten, in schimb, datele problemei se schimba. Aceasta aduce interfata TweetDeck in Windows, adaugandu-i si cateva optiuni in plus, si facand-o sa fie atat intuitiva si usor de folosit, cat si sa se integreze foarte bine in UI-ul intunecat al Microsoft.

2.NEXTGEN READER

 

Exista o gramada de aplicatii pentru stiri in Windows, insa, daca preferati sa le cititi prin RSS, atunci Nextgen Reader este cea mai buna alegere. Aplicatia costa 5.99 dolari pe Microsoft Store, iar, inclus in acest pret, veti primi atat varianta care merge pe tableta, cat si varianta care poate fi folosita cu tastatura si mouse. Nexgent Reader va va permite sa sincronizati articolele pentru a le putea citi offline, si suporta si feature-ul Live Tiles in ecranul de start al Windows 10.

3.PLEX

 

Aplicatia Plex este cea mai buna metoda pentru a va organiza colectia de poze si videoclipuri. Aplicatia este gratuita in Microsoft Store, iar cu ajutorul acesteia puteti reda fisiere media cam pe orice device aflat in posesia dvs. Puteti reda fisiere din PC-ul dvs. pe un Xbox One, de exemplu.

4.WOX

 

Wox este un launcher care aduce experienta Mac pe Windows, iar cu ajutorul sau veti putea gasi aplicatii si fisiere si veti putea cauta direct pe web. Aceasta aplicatie este similara celei numite Alfred gasita pe Mac, si este un motor de cautare mult mai rapid si mai avansat decat search-ul integrat al Windows-ului. Wox suporta si instalarea de plugin-uri, pentru a putea customiza exact ceea ce cauti, si chiar sa traduci din/in anumite limbi foarte usor doar cu ajutorul acestui launcher.

5.SHAREX

 

ShareX este cel mai interesant instrument pentru screenshoturi din Windows. Daca doriti sa faceti cele mai bune screenshoturi, aceasta aplicatie micuta va poate ajuta. Veti putea sa faceti colaje, sa lipiti mai multe imagini, sa creati GIF-uri sau sa faceti inregistrari de ecran. Puteti, de asemenea, sa faceti un instantaneu al ecranului si sa il uploadati pe Imgur sau pe alt site de hosting de fisiere, doar printr-o apasare de buton.

6.EARTRUMPET

 

Managementul audio integrat al Windows nu este intotdeauna cel mai bun. Aplicatia Eartrumpet doreste sa il completeze. Aceasta aplicatie este un instrument care va da posibilitatea sa selectati optiunile de volum pentru fiecare aplicatie in parte, adica sa setati valori custom de intrare si iesire pentru fiecare dintre ele. Mai exact, daca doriti ca YouTube sa se auda prin boxe, iar sunetul din jocuri prin casti, aceasta aplicatie poate face asta.

7.QUICKLOOK

 

Quicklook este o aplicatie interesanta, atat pentru fosti utilizatori de Mac trecuti la Windows, cat si pentru utilizatorii experimentati de Windows. Aceasta aplicatie va permite sa previzualizati un fisier inainte de a-l deschide, folosind tasta Space. Functioneaza intocmai ca pe Mac – poti folosi tasta Enter pentru a deschide fisierul dupa previzualizare cu un program prestabilit, sau poti folosi un alt program in care sa deschizi fisierul. Desi are o mica intarziere cand vine vorba de deschis fisiere GIF, aplicatia QuickLook este o solutie mult mai buna decat sa deschizi fiecare fisier in parte pana il gasesti pe cel pe care il cautai.

8.GROUPY

 

Groupy aduce lumea tab-urilor in Windows. Cu aceasta aplicatie poti deschide orice program pentru ca mai apoi sa il transformi intr-un tab. Este foarte utila daca doriti sa grupati un set de aplicatii intr-o fereastra, sau daca pur si simplu vreti sa transformati totul in tab-uri. Aplicatia costa 4.99 dolari doar ea, sau poate fi achizitionata in pachetul Object Desktop de la Stardock, aici fiind inclusa si aplicatia Fences pentru organizarea icon-urilor de pe desktop.

9.1PASSWORD

 

Acest tool este un manager de parole care suporta inclusiv autentificarea cu 2 factori. Aplicatia va salva parole pentru dvs. in browser, iar variantele sale mobile vor permite gestionarea parolelor in alta parte. Trebuie doar sa stiti o singura parola pentru a gestiona toate parolele dvs. online. In Windows 10, 1Pasword beneficiaza inclusiv de integrare in Windows Hello, care va permite logarea cu amprenta sau cu recunoastere faciala.