Sfarsitul este aproape pentru Windows 7 –
Microsoft Corp a anuntat ca va inceta sa ofere suport gratuit pentru sistemul de operare incepand cu 14 ianuarie 2020.

 

Gratuit este cuvantul cheie, Microsoft retrage suportul mainstream, insemnand actualizari gratuite de securitate pentru utilizatorii de Windows 7, dar va continua furnizarea lor la cei care sunt dispusi sa plateasca.

 

Programul Extended Securities Updates a fost anuntat, de fapt, in septembrie si in timp ce tarifarea nu a fost inca dezvaluita , aceasta va oferi optiunea pentru intreprinderi de a obtine sprijin dupa incheierea actualizarilor gratuite.

 

Ceea ce se stie despre program este ca intreprinderile vor fi taxate pe baza de dispozitiv, pretul crescand in fiecare an conform ZDNet. Programul va fi disponibil pentru toti utilizatorii Windows 7 Professional si Windows 7 Enterprise cu contracte de acordare a licentelor de volum. In timp ce ofera sprijin dupa 2020, programul ESU va fi oferit pentru doar trei ani, cu o data de expirare din ianuarie 2023.

 

Odata cu retragerea suportului pentru Windows 7, lansat in 2009, Microsoft intrerupe, de asemenea, suportul pentru Office 2010.

 

“Schimbarile si actualizarile in tehnologie sunt inevitabile”, a declarat Brad Anderson, vicepresedinte al companiei Microsoft 365 intr-un post de blog. “Nu a fost niciodata un moment mai bun pentru a incepe sa puneti in miscare lucrurile pe care trebuie sa le faceti pentru a va directiona organizatia spre un desktop modern cu Microsoft 365.”

 

Windows 10, lansat in 2015, a schimbat paradigma Microsoft cand vine vorba de sistemele de operare devenind un sistem de operare unificat, care ar fi actualizat anual in loc de a fi inlocuit de o noua versiune de Windows.

 

Windows 7, probabil unul dintre cele mai bune sisteme de operare lansate de Microsoft, a devenit extrem de popular in momentul lansarii Windows 10 si a durat mult timp pentru a fi inlocuit. Dupa atata timp, Windows 10 a depasit in sfarsit Windows 7 in popularitate pe 2 ianuarie.

 

La inceputul lunii, Windows 10 a fost raportat a fi folosit pe 39,2% din toate calculatoarele, in timp ce Windows 7 era inca in folosit in proportie de a 36,9% .

 

Dintre cele aproximativ 1,5 miliarde de desktop-uri (inclusiv laptop-uri) din lume, Windows 7 inca ruleaza pe 553 milioane de dispozitive.

 

In cele din urma, Microsoft ii impinge pe oameni sa faca upgrade la Windows 10, iar o data cu ianuarie 2020, vor exista sute de milioane de PC-uri care ruleaza Windows 7 fara update-uri de securitate.