HODLERII din India au un motiv sa zambeasca in 2019, deoarece detinerea de criptomonede in tara ar putea fi in curand legalizata.

 

Potrivit New Indian Express, un comitet guvernamental s-a intalnit deja de doua ori pe aceasta tema si un raport este probabil sa fie prezentat Ministerului de Finante al tarii luna viitoare.

 

Dintr-o sursa care a declarat publicatiei, legalizarea criptomonedelor se va desfasura in conditii stricte:
Am avut deja doua intalniri. Exista un consens general ca piata crypto nu poate fi respinsa ca fiind ilegala. Trebuie sa fie legalizata cu piloti puternici. Deliberarile sunt in desfasurare. Vom avea mai multa claritate in curand.

 

Pe langa desfasurarea de intalniri, comisia interdisciplinara a consultat, de asemenea, schimburi de cripte si experti si intentioneaza acum sa delibereze pe probleme juridice cu ministerul de drept.

 

Ban total


Comitetul interministerial a fost format anul trecut si este cel de-al doilea care se concentreaza asupra reglementarii criptocurrencyului. Acesta a fost constituit dupa ce primul grup guvernamental format pentru a aborda chestiunea criptomonedelor din martie 2017 a recomandat interzicerea totala a activelor digitale in cea de-a doua tara din lume ca populatie.

 

Dupa recomandarea primului panou, Banca Centrala de Rezerve din India a declarat criptomonedele ca fiind ilegale. In consecinta, tuturor institutiilor financiare reglementate de banca centrala din India l-i s-a interzis sa ofere servicii cripto-intreprinderilor. Actualul comitet interministerial a fost constituit dupa ce interdictia crypto a fost atacata la Curtea Suprema.

 

Membrii primului comitet au inclus banca centrala din India, Banca Centrala de Rezerve a Indiei, Ministerul Finantelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul de Electronica si Tehnologia Informatiei, Institutia Nationala pentru Transformarea Indiei (NITI Aayog), Banca de Stat a Indiei si Consiliul Central al impozitelor directe. Cel de-al doilea panou atrage membri din aceleasi institutii in plus fata de Consiliul pentru valori mobiliare si burse din India.

 

Iarna Crypto din India


Ca rezultat al interzicerii banilor, unele companii de criptare au trebuit sa se inchida si aceasta a inclus si exchange-ul Zebpay care si-a incetat operatiunile indiene anul trecut in septembrie.

 

Dupa cum a raportat CCN, schimbul citand directiva de catre Banca Centrala de Rezerve a Indiei ca sursa a problemelor sale:

Restrangerea conturilor bancare ne-a afectat capacitatea de a tranzactiona in mod semnificativ afacerea noastra. In acest moment, nu reusim sa gasim o modalitate rezonabila de a conduce afacerea de schimb de criptomonede.

Aceasta nu ar fi prima data cand in India se va ivi un raport care sa sporeasca speranta ca tranzactiile cu criptomonede ar putea fi legalizate. La mijlocul anului trecut, s-a raportat ca grupul interministerial privind crypto nu a fost in favoarea unei interdictii totale de criptare a banilor si a preferat, in schimb, sa permita comercializarea reglementata a activelor digitale.