Apple este asteptat sa anunte cea mai recenta actualizare a software-ului mobil, iOS 13, in cursul acestui an, in cadrul conferintei Worldwide Developers Conference (WWDC) din iunie. Pe masura ce evenimentul se apropie, au aparut multe predictii despre actualizarea viitoare si au aparut recent noi detalii, potrivit unui raport de la 9to5Mac.

 

Dupa cum a raportat anterior The Inquisitr, iOS 13 va aduce un modul dark la nivel de sistem pentru iPhone-uri, iPad-uri si iPod-uri compatibile, la fel ca optiunea dark mode inclusa in MacOS Mojave. Modul dark a fost o caracteristica foarte solicitata de ani de zile, dar este posibila in prezent doar pe dispozitive jailbroken , cum ar fi Eclipse, creata de inginerul software Guillermo Morán.

 

Totusi, asta se poate schimba cu iOS 13.

 

Vor exista multe alte modificari care vor veni cu iOS 13, in special pe iPad. Potrivit raportului, Apple va imbunatati functia de multitasking a iPad-ului, permitand utilizatorilor sa deschida mai multe ferestre ale aceleiasi aplicatii. Aceste ferestre vor fi pozitionate initial ca un atasament la ecran, dar vor fi detasabile cu un gest de glisare . Cardurile detasate vor fi de asemenea stacabile si vor folosi un efect de adancime pentru a indica pozitia fiecarui card. Pentru a inchide o cartela, un utilizator poate pur si simplu sa o indeparteze.

 

Este de asteptat ca Apple sa aduca un nou ansamblu de gesturi, imbunatatiri pentru Safari, gestionarea fontului, imbunatatiri pentru mail si alte corectii si modificari la iOS 13. De asemenea, se asteapta sa fie un nou volum HUD, o aplicatie Reminders reproiectata si un suport mai bun pentru tastatura.

 

In prezent, nu exista previzualizari oficiale ale iOS 13, dar un designer brazilian de telefonie mobila, Guilherme Martins Schasiepen, a creat renderari realiste la cum isi imagineaza ca va arata viitorul sistem de operare mobil Apple, potrivit unui raport de la iDownloadBlog.