Autoritatea de reglementare financiara a Republicii Malta a emis o nota publicului cu privire la riscurile activelor crypto si posibilitatea aparitiei inselaciunilor, a anuntat Times of Malta .

 

Noua nota de orientare a Autoritatii pentru Servicii Financiare a Maltei (MFSA) intentioneaza sa avertizeze publicul cu privire la investitiile in criptomonede si riscurile aferente si sa informeze oamenii cu privire la modul de identificare si evitare a fraudelor si schemelor frauduloase.

 

Orientarile arata ca cele mai frecvente tipuri de escrocherii asociate monedelor digitale, printre care se numara ofertele falsificate ICO-uri, crowdfunding promitand castiguri mai mari care sunt utilizate odata ce moneda devine activa si platforme de schimb false si aplicatii false de e-wallet .

 

Documentul ofera, de asemenea, o lista cu cele mai comune 11 semne de avertizare pe care ar trebui sa le ia in considerare potentialii investitori, inclusiv “rata de rentabilitate nerealista ridicata, care este de obicei mai mare decat media pietei; promite ca orice fonduri depuse sunt 100% garantate; tehnici de vanzari agresive care pun presiune si va grabesc sa va asigurati o vanzare; contradictie intre documente si informatii vorbite “printre altele.

 

La inceputul lunii aprilie, MFSA a aprobat primii 14 agenti de cripto-active care au solicitat anterior o licenta. Aprobarea a venit la cinci luni dupa ce Actul privind activele financiare virtuale, adoptat anul trecut de guvernul maltez, a intrat in putere. Agentii sunt acum obligati sa evalueze planurile de afaceri ale clientilor lor si sa se asigure ca sunt pregatiti corespunzator inainte de a depune o cerere la MFSA.

 

In luna martie, MFSA a numit firma de securitate CipherTrace pentru a monitoriza activitatea de catre companiile crypto din Malta. CipherTrace este acum responsabil pentru supravegherea proceselor de reglementare si managementul riscului de audit al intreprinderilor virtuale cu licenta licentiate in Malta. Compania americana de securitate blockchain va asista MFSA in combaterea spalarii banilor si a riscurilor de combatere a terorismului asociate cu entitati implicate in afacerile crypto.