Purtatorul de cuvant al guvernului german a declarat vineri ca datele si documentele a sute de politicieni si figuri publice din Germania au fost furate si expuse online.


Martina Fietz a declarat reporterilor ca parlamentarii germani de la toate nivelurile, inclusiv parlamentul european, parlamentul german si politicienii locali, au fost afectati.


Datele au inclus detalii despre cartile de credit, numerele de telefon si adresele de e-mail, a declarat un partid politic pentru CNN.com


Fietz a spus ca nu au fost publicate informatii importante din biroul cancelarului german, dar ca guvernul “a luat acest incident foarte in serios”.


“Autoritatile investigheaza acest caz pentru a determina amploarea incidentului si pentru a oferi asistenta celor afectati”, a declarat Fietz .
Se pare ca toate partidele din Bundestag – parlamentul federal german – au fost afectate, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului de interne, Sören Schmidt, in cadrul aceleiasi conferinte de presa.


Informatiile personale au fost publicate zilnic pe Twitter, a spus Schmidt.
Cancelaria germana a fost constienta de scurgerea din noaptea de joi seara si, ca urmare, Centrul National de Aparare Informatica ​​a tarii a convocat vineri o intalnire de criza, a declarat Schmidt.


“Reteaua guvernului german nu este afectata, dar inca investigam”, a spus el. “Nu stim de unde a aparut acest incident”.


Fortele armate nu au fost afectate de scurgere, a spus ministerul apararii.
Vineri, un purtator de cuvant al Partidului Stang al Germaniei a declarat pentru CNN.com ca aproximativ 100 de politicieni au fost “afectati de un incident de hacking”.


Aceasta nu este prima data cand politicienii germani au fost vizati.
Un atac cibernetic a vizat parti ale retelei guvernamentale germane, inclusiv ministerul de externe, la inceputul anului trecut, a raportat Reuters.


Si in 2015, hackerii pro-rusi si-au asumat responsabilitatea pentru o serie de atacuri cibernetice care au dezafectat site-uri guvernamentale.
Vineri, Fietz a declarat reporterilor ca este “prea devreme in aceasta etapa pentru a compara acest incident cu cel din anii precedenti”.