Lenovo – Telefoanele pliabile au fost centrul atentiei in acest an, asa ca nu ar trebui sa fim surprinsi de faptul ca cineva ar mari miza in curand.

Lenovo a prezentat astazi PC-ul sau pliabil, disponibil la conferinta Accelerate. Dispozitivul va cadea sub linia Thinkpad X1 premium si se va lansa anul viitor.

Dispozitivul va avea un afisaj de 2K OLED de 13,3 inchi realizat in parteneriat cu LG si va fi alimentat de un procesor Intel. In momentul de fata, compania a prezentat doar un prototip si nu este disponibila lista cu specificatii.

Lenovo a creat o balama speciala pentru a alinia afisajul, iar crevasa nu este proeminenta ca la telefoanele pliabile. E impresionant.

Practic, ideea Lenovo este ca puteti sa utilizati noul dispozitiv ca tableta sau sa il folositi ca un laptop clasic. In modul laptop, o tastatura de pe ecran va aparea in jumatatea inferioara a ecranului. Acest lucru ar putea suna bine, dar nu voi fi convins ca este o optiune buna pentru un “laptop” de lucru pana cand il incerc. Din fericire, puteti utiliza o tastatura Bluetooth mecanica si puteti lucra pe un ecran desfacut – deci nu ar trebui sa fie rau.

Pe hartie, suna ca un concept interesant. Este interesant faptul ca Lenovo alege sa numeasca acest dispozitiv PC pliabil in loc tableta pliabila. Sunt cu adevarat curios care vor fi specificatiile si daca va ajunge la nivelul de putere al unui PC.

Cu toate ca poate parea ca doar un alt gadget inutil, are cateva cazuri de utilizare convingatoare: poti sa-l tii ca pe o carte si sa citesti in pat, sa vizionezi clipuri video in timp ce gatesti fara sa folosesti un suport pentru a-l sustine sau sa iei notite cu ajutorul pixului la o intalnire.