Amazon Alexa Guard se lanseaza acum in Statele Unite, urmand o previzualizare care a durat cateva luni. Aceasta actualizare gratuita va permite difuzorului Echo sa asculte semne de pericol in casa in timp ce va aflati departe.

Sunete precum sticla sparta (cauzata de un hot sau o pisica) sau o alarma de fum va declansa Alexa sa trimita alerte inteligente care consta in clipuri audio. Daca Echo-ul dvs. are o camera incorporata, acesta va afisa un feed video direct din casa dvs.

In plus fata de ascultare, Alexa Guard poate, de asemenea, sa imite consumul zilnic de lumina inteligenta, aprinderea si oprirea luminilor pentru a face sa para ca sunteti acasa. Amazon noteaza ca Alexa Guard nu este menit sa inlocuiasca un sistem de alarma si nu este capabil sa avertizeze autoritatile. Chiar si asa, aceste capabilitati de baza ofera speakerelor Echo si un usoar avantaj asupra a ceea ce Google Home si Apple HomePod pot face in momentul de fata.

Dupa ce actualizarea aplicatiei apare pe telefon, puteti activa aceasta functie deschizand aplicatia Alexa. Odata ce sunteti acolo, mergeti la setari, atingeti “Guard”, apoi urmati procesul de configurare. Retineti ca va trebui sa spuneti “Alexa, I’m leaving” de fiecare data cand doriti sa activati modul Guard.

Daca casa dvs. este deja echipata cu un sistem inteligent de securitate la domiciliu (de exemplu, Ring), Alexa Guard poate parea trivial. Cu toate acestea, este un plus de valoare ca nu va va costa nimic extra pentru a-l activa. Dupa cum a remarcat colegul meu, Sean Hollister, Ring inca nu face senzori pentru a detecta geamurile sparte, asa ca pana nu se intampla acest lucru (daca se intampla), aceasta caracteristica ar trebui sa ofere o mica liniste.

Vorbind de Ring, de obicei, Amazon nu se da in vant in ceea ce priveste incorporarea functionalitatii incrucisate intre produsele sale de securitate la domiciliu, dar Alexa Guard poate fi infiintat pentru a va activa sistemul de securitate Ring cand ii spui Alexei sa activeze modul Guard.