Cele mai recente cifre ale somajului fac o lectura sumbra, 600.000 de locuri de munca australiene disparand intr-o luna.

 

Aceasta echivaleaza cu 20.000 de locuri de munca reduse in fiecare zi.

 

Seful de la Trezoreria din Australia, Stephen Kennedy, se tem ca lucrurile vor fi mai dure si i-a lasat pe multi sa se intrebe cat de repede poate reveni economia.

 

Profesorul Ruth Bridgstock de la Universitatea Griffith a lansat o lista de 100 de locuri de munca pregatite pentru viitor chiar anul trecut.

 

„In proiectul nostru de cercetare, nu am prevazut COVID-19 in mod specific, dar am prevazut ca vor exista schimbari majore pe piata muncii in urmatorii cativa ani”, a spus Bridgstock pentru Weekend Sunrise.

 

„Cercetarile noastre sugereaza ca nu vom mai reveni la un normal anterior la locul de munca dupa toate acestea.

 

„Noul normal va fi unul de schimbari semnificative si este probabil ca va trebui sa ne reinventam profesional de multe ori pe parcursul carierei noastre.

 

„Pandemia de ciuma in anii 1300 a fost urmata de Renastere, care a fost o expansiune masiva in stiinta, cultura si arta.

 

Cercetarile noastre sugereaza ca extinderea noastra va fi digitala, va fi despre inteligenta artificiala, robotica, cloud computing si, pe baza experientelor noastre din ultimele cateva luni, banuiesc ca va fi vorba despre o reconectare cu comunitatea sociala, angajamente si durabilitate ecologica. ”

 

Ne uitam la o revolutie stiintifica imbunatatita digital, precum si la o transformare digitala mai mare, astfel incat disponibilitatile digitale ne catapulteaza cu adevarat in etapele urmatoare ale avansarii stiintifice si vor exista o multime de oportunitati pentru locuri de munca care combina capacitatea digitala cu aptitudini stiintifice avansate.

 

1. Biotehnologie, farmaceutica si stiintele vietii

2. Cibersecuritate

3. Asistenta medicala

4. Robotica

5. Agricultura

6. Energie regenerabila

7. Durabilitate si bunastare

8. Livrare alimentara

9. Tehnologie de educatie

10. Divertisment online