Platforma Google pentru analiza de date BigQuery, a adaugat suport pentru blockchain-ul Ethereum Classic, dar si pentru o serie de alte criptomonede. Acest efort va usura munca tehnologilor in cautarea de date pe anumite blockchain-uri.

Aceasta schimbare este doar una dintre multele pe care comunitatile Ethereum Classic le propun in aceasta iarna pentru a incerca sa sporeasca rolul de cripomonedelor pe piata larga, unde ocupa in prezent, conform CoinDesk Crypto-Economics Explorer, doar 1 procent din activitatea afisata de Bitcoin si putin peste 3 procente din benchmark-urile dezvoltatorilor GitHub.

 

Antreprenorul Edilson Osorio Junior, director executiv al blockchain-ului OriginalMy, a declarat pentru CoinDesk ca aceasta adaugare a platformei BigQuery va ajuta startup-ul sau sa stabileasca o data de publicare.

 

“Preluarea prin BigQuery va fi foarte rapida, asa ca nu mai am nevoie de o baza de date locala care sa devina rapid redundanta”, a spus Edilson.

 

Desi compania intentioneaza sa continue sa lucreze cu noduri pentru propriile lor inregistrari, acest lucru se datoreaza faptului ca OriginalMy este o anomalie si este folosita de clienti precum asociatia braziliana Fintech, care au nevoie de interogari rapide. Edilson a spus ca acest startup i-a adus un profit de 60.000 dolari in 2018, si in prezent participa la primul program de accelerare pentru startup-uri Ethereum Classic Labs din San Francisco, care se va incheia cu o zi demo in aprilie 2019.

 

Potrivit lui Yaz Khoury, directorul relatiilor cu dezvoltatorii de la Cooperativele nonprofit ETC, personalul Google a observat acest accent sporit pus pe promovarea cazurilor de utilizare.

 

“Ei m-au cautat”, a spus Khoury despre Google, adaugand ca suportul BigQuery ajuta la “estomparea decalajului dintre oamenii care sunt foarte familiarizati cu structura de date de tip blockchain si specialistii din domeniul tehnologic, care sunt mai familiarizati cu interogarea altor tipuri de date”.

 

Khoury foloseste deja BigQuery pentru a analiza distributia proprietatii Ethereum Classic dincolo de schimburi.

 

Dat fiind ca Yaz Khoury a spus ca oamenii pot gasi date de tip blockchain ETC in toate produsele Google Cloud BigQuery, speram ca si tehnologii mai putin cripto-savvy vor experimenta pe cont propriu.

 

In ciuda bazei sale de utilizatori relativ noua, acest suport Google vine la timpul potrivit pentru comunitatea ETC. Laboratoarele ETC, finantate de compania mama Digital Finance Group, au investit 100.000 de dolari in sase dintre proiectele participante la clasa inaugurala a programului de accelerare.

 

Kickstarting incubation

 

OriginalMy a participat anterior la Programul Startup Residency desfasurat de Google in 2017, si daca actualul accelerator ETC Labs merge bine, in curand pot exista si alte startup-uri centrate pe ETC, cu suficienta tractiune pentru a justifica invitatii suplimentare pentru proiecte asemanatoare.

 

Directorul ETC Labs, Elizabeth Kukka, a declarat pentru CoinDesk ca echipele din prezent, de la proiecte aparute peste noapte pana la startup-uri complete cauta “runde Series A”. Ea spune ca prima clasa de proiecte este comparabila cu un ecosistem eteric mai robust incurajat de Consensys Ventures si programul sau de dezvoltare Tachyon.

 

Ethereum insasi, condus de directorul Vitalik Buterin, a facut donatii catre ETC, promovand sinergia dintre aceste ecosisteme. Cu toate acestea, pe langa parteneriatele inter-sectoriale, comunitatea ETC doreste sa creeze un sistem de suport propriu.

 

Directorul de marketing al ETC Labs, Dean Pappas, a declarat ca intentioneaza sa se alature echipei IOHK, care este condusa de co-fondatorul Ethereum, Hoskinson, ca partener institutional pentru comunitate.

 

“La fel cum vedem Blockstream informandu-ne despre cea mai mare parte a dezvoltarii Bitcoin”, a spus Pappas. “vedem si ETC incearcand sa faca acelasi lucru”

 

Pappas a adaugat ca start-urile centrate pe ETC vor putea sa creasca mai repede acum, deoarece au o linie directa de comunicare cu dezvoltatorii ETC.

 

“Consideram ca aceasta cooperare va duce la o dezvoltare mai rapida”, a spus Pappas.