Vulnerabilitatea a fost reparata , dar este o lovitura pentru Whatsapp, o companie care se mandreste cu furnizarea de comunicatii sigure catre 1,5 miliarde de utilizatori, folosind criptarea end-to-end.

Detaliile


Gaura de securitate permite unui atacator sa citeasca mesaje pe dispozitivul tinta. Acesta a folosit functia de apelare voce a lui WhatsApp pentru a apela pe cineva si apoi a instala software de supraveghere, chiar daca apelul nu a fost preluat.


Apelul disparea din jurnalul de apeluri al dispozitivului. A fost descoperita la inceputul acestei luni de echipa de securitate a companiei WhatsApp. Acesta a vizat utilizatori specifici si a fost dezvoltat de compania de securitate israeliana NSO Group, potrivit Financial Times.

Cine e in spatele ei?


Dezvoltarea sa este susceptibila de a fi condusa de un guvern, iar atacurile suspectate au vizat anumite persoane, a spus WhatsApp. Nu a numit nici unul dintre ei.

Ce trebuie sa fac?


Asigurati-va ca utilizati cea mai recenta versiune a WhatsApp. Desi telefonul dvs. s-ar putea sa fi actualizat automat deja, merita verificat. Pentru dispozitivele Android, care implica deschiderea magazinului Google Play si cautarea in “Aplicatiile si jocurile mele”, pentru a vedea daca WhatsApp are nevoie de actualizare sau nu. Ultima versiune este 2.19.134.


Pentru iOS, trebuie sa verificati App Store si sa va asigurati ca utilizati WhatsApp versiunea 2.19.51.