Un barbat in varsta de 22 de ani a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru detinerea unui exchange de bitcoin fara licenta. Infractiunea lui a fost o operatiune de schimb valutar fara a se inregistra in Reteaua de Executare a Crimelor Financiare a Departamentului Trezoreriei SUA.

 

Jacob Burrell Campos, cetatean american si locuitor din Mexic, a fost retinut fara cautiune din august 2018. El a pledat vinovat in octombrie 2018, recunoscand ca nu a luat masuri impotriva spalarii banilor si nu a verificat detaliile despre clientii sai si de unde vin banii lor.

 

Burrell nu a fost acuzat de comiterea in mod explicit a unor activitati criminale, cum ar fi furtul sau inselarea clientilor, dar pur si simplu avand un schimb fara licenta a fost suficient pentru a castiga doi ani de inchisoare. Burrell si-a anuntat afacerea pe localbitcoins.com si a folosit adesea aplicatii criptate pentru a-si anunta clientii. El a vandut bitcoini cu 5% peste cursul obisnuit de schimb si a primit plati in numerar, ceea ce a facut posibil ca serviciul sau sa fie atractiv pentru spalarea banilor.

 

 

Burrell sustine ca a inceput ca si client al unui exchange de bitcoin reglementat in SUA, dar a vazut inchiderea contului sau dupa ce un volum mare de tranzactii suspecte au generat steaguri rosii. Apoi, sa intors la Bitfinex, un schimb in Hong Kong, care este, de asemenea, investigat de autoritatile americane, inainte de a-si lansa in sfarsit propriul schimb ilegal in 2016. In acei ani, Burrell si-a schimbat banii americani pe care i-a depozitat in Mexic cu un complice care s-a ocupat metale pretioase si impreuna au importat peste 1 milion de dolari in numerar in SUA.

 

Departamentul de Justitie al Statelor Unite a decis ca Burrell si-a oferit clientilor “anonimatul si confidentialitatea si a schimbat peste 1 milion de dolari in numerar nereglementat”, permitand criminalilor potentiali sa spale bani fara control.