Yahoo se intoarce in sala de judecata cu o propunere de solutionare revizuita menita sa rezolve incalcarea datelor cu caracter personal. Daca aceasta propunere este aprobata, compania va plati 117,5 milioane de dolari.

 

Intre 2013 si 2016, Yahoo a avut trei incalcari separate. Prima a constat intr-o scurgere de informatii estimata la trei miliarde de conturi si este la ora actuala cea mai mare incalcare a datelor din istorie. Incalcarea datelor din 2014 a companiei Yahoo, care a expus 500 de milioane de utilizatori, nu este departe.

 

In ianuarie, judecatorul Lucy Koh a respins prima propunere de solutionare a Yahoo. Acesta a solicitat o plata de 50 de milioane de dolari si doi ani de monitorizare a creditelor gratuite pentru aproximativ 200 de milioane de oameni din SUA si Israel. Dar Koh a respins propunerea initiala, deoarece nu a spus cat de mult conteaza intelegerea sau cat de mult ar putea sa se recupereze victimele. Acum, este la latitudinea lui Koh sa decida daca aceasta noua propunere este justa.