Compania Visa Inc. achizitioneaza compania britanica de plati Earthport pentru suma de 250.6 de milioane de dolari. Earthport, care furnizeaza servicii de plati inter-statale pentru banci si afaceri, a incheiat in 2015 un parteneriat cu Ripple, o retea de plati bazata pe tehnologia blockchain.

 

Visa a platit de patru ori pretul Earthport stabilit la bursa pe 26 decembrie, a raportat Reuters. Visa a urmarit sa achizitioneze Earthport deoarece planuieste sa isi extinda sistemul de plati inter-statale, segment care a avut o crestere de 10% in anul 2018.

 

Plati descentralizate Visa

 

Sistemul de tranzactii inter-statale Earthport utilizeaza un singur API pentru a transfera banii cu ajutorul bancilor partenere. Clientii Earthport includ Ripple, Bank of America, Hyperwallet, Transferwise, Payoneer, si Japan Post Bank.

 

In ianuarie 2016, Earthport a lansat primul registru descentralizat din lume (DLH). Folosind DLH, clientii Earthport au nevoie sa utilizeze doar un sistem API, care este ieftin si destul de simplu, o premiera pentru piata financiara.

 

API nu furnizeaza acces doar la reteaua Ripple, ci si la o varietate de metode de plata pe care Earthport le ofera in peste 200 de state.

 

In noiembrie 2018, CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, a afirmat ca cel putin 100 de banci conectate SWIFT au semnat parteneriate cu compania pe care o conduce.

 

Garlinghouse a spus ca acest pas a determinat SWIFT sa ia in calcul, in sfasit, tehnologiile blockchain si implementarea lor in sistemul bancar.

 

“SWIFT a afirmat ca in urma cu putin timp nu vedeau tehnologiile blockchain ca pe o solutie bancara. Am convins peste o suta de clienti de-ai lor ca acest lucru nu este adevarat.”

 

Din acest motiv, Garlinghouse a donat peste 50 de milioane de dolari unui numar de 17 universitati din lume, pentru a sustine adoptarea criptomonedelor. Ripple a facut aceasta donatie in dolari, si nu in active digitale, a raportat CNN.

 

Ripple spune ca interesul fata de lumea blockchain este in crestere, pe masura ce oamenii descopera potentialul activelor dezcentralizate.

 

Brad Garlinghouse: Ripple ar putea sa intreaca Bitcoin

 

In ciuda recesiunii din lumea cripto, Brad Garlinghouse ramane optimist in ceea ce proveste viitorul Ripple, al tehnologiilor blockchain, si al industriei criptomonedelor.

 

Garlinghouse a subliniat ca moneda lor, XRP, ramane singurul activ digital integrat in sistemele de plati bancare.

 

Garlinghouse, care crede ca XRP va depasi Bitcoin, a spus in nenumarate randuri ca moneda este independenta de compania Ripple, si ca va continua sa existe chiar si daca firma s-ar inchide.

 

“Este clar ca XRP nu reprezinta o garantie. Daca Ripple s-ar inchide, XRP va continua sa fie tranzactionat. Ripple este un participant important in sistemul XRP, dar nu este singurul.”