Ultimele 24 de ore au vazut o alta miscare critica in segmentul cripto, majoritatea monedelor de top scazand sub nivelul minim stabilit si facand un alt pas in directia descendenta. Chiar si monedele relativ mai puternice s-au confruntat cu pierderi  in modelul nostru de tendinte, ramanand in scadere chiar si in perioada recenta de consolidare.

 

Monedele de top au fost tranzactionate la cel mai scazut nivel din ultimul an, iar valoarea totala a pietei s-a apropiat de 100 de miliarde de dolari, si, desi imaginea de ansamblu ramane supraapreciata, iar sentimentul este inca excesiv de negativ, comerciantii ar trebui sa evite pozitiile ultra-scurte dupa defalcarea de astazi. Deoarece nu s-a dezvoltat o conducere bullish si monedele relativ mai puternice nu au reusit sa-si mentina ritmul ascendent, cotele continua sa favorizeze confirmarea crizei.

 

Bitcoin a scazut sub nivelul cheie de 3 600 de dolari si a declansat un semnal de vanzare pe termen scurt in comertul asiatic, extinzand astfel pierderile sub nivelul minim. In prezent, moneda se indreapta vertiginos spre nivelul de sprijin/rezistenta de 3000 de dolari, iar parerile legate de configuratia descendenta pe termen lung sunt intacte.

 

Comerciantii si investitorii ar trebui sa evite deschiderea de noi pozitii Bitcoin, chiar daca, privind in ansamblu, moneda este inca apreciata datorita zonelor de rezistenta puternice  peste 3600 de dolari, intre 4000  si 4050 de dolari si aproape de 4450 de dolari.

 

Ethereum a continuat sa arate slabiciune tehnica in comparatie cu Bitcoin, si a incalcat, de asemenea, nivelul minim si nivelul cheie de 95-100 de dolari. Moneda este acum bearish in ambele structuri de timp in modelul nostru de tendinta, iar comerciantii si investitorii ar trebui sa evite deschiderea pozitiilor, in pofida imaginii de ansamblu supraapreciate. O rezistenta puternica peste 100 de dolari este inainte, aproape de 120, 130 si 150 de dolari, in timp ce un puternic nivel de suport pe termen lung se regaseste acum in zona de 73-75 de dolari..

 

Altcoins au atins un nou minim, in timp ce  Ripple se prabuseste

 

Ripple a cazut prin suportul de 0.32 dolari peste noapte, declansand un semnal de vanzare pe termen lung in modelul nostru de tendinta si ramanand relativ slab pe termen scurt. Moneda se tranzactioneaza inca deasupra nivelului bear market, insa a pierdut cresterea din septembrie si pare ca este aproape sa atinga nivelul scazut de suport de aproape 0,26 dolari. Deasupra acestuia se gaseste un nivel de suport slab de 0,28 dolari. Nivelurile de rezistenta sunt aproape de 0,30, 0,32 si 0,3550 solari, iar comerciantii si investitorii nu ar trebui sa deschida pozitii.

 

Litecoin a scazut azi, dupa ce a declansat un semnal de vanzare pe termen scurt, iar nivelul stabilit de suport nu a putut opri aceasta scadere. Recesiunea a preluat controlul asupra pietei. Moneda a pastrat un semnal de vanzare pe termen lung in modelul nostru de tendinta, in ciuda perioadei de rezistenta relativa in noiembrie, iar cota continua sa sustina bear market-ul. Comerciantii si investitorii nu ar trebui sa deschida pozitii aici, cu primul nivel de suport aproape de 23 de dolari si cu niveluri de rezistenta inainte de aproape 26 de dolari si intre 30 si 30.50 de dolari.

 

Liderii sell-off-urilor continua sa fie sub o presiune de vanzare daunatoare, fara nici un semn de stabilitate, avand impact asupra perspectivei intregului segment. Monero a cazut prin nivelul de sprijin sunt 50 de dolari, confirmand slabiciunea relativa a monedelor. Semnalele de vanzare pe termen scurt si lung raman in vigoare in cazul XMR si ale celorlalte altcoins ramase in urma, iar comerciantii ar trebui sa stea departe de monedele mai slabe pana cand nu vedem semne de stabilitate pe piata.