Nici ConsensSys si nici Steemit nu au putut scapa neafectate de recesiunea cripto.

 

Poate ca temperaturile doar ce au inceput sa scada, insa cripto economia nu pare a reusii sa iasa dintr-o perioada ce arata ca o adevarata epoca de gheata. De luni de zile, liderii blockchain au insistat ca scaderea valorii de piata nu a afectat proiectele in mod negativ si in schimb le-a oferit dezvoltatorilor o sansa sa se concentreze asupra dezvoltarii acestora.

 

Totusi, realitatea este ca valoarea pietei a scazut cu 700 de miliarde de dolari, iar recesiunea cripto a afectat mai multe proiecte de varf, doveziile fiind acum evidente.

 

Daca a existat o intrebare cu privire la impactul Bear Market, atunci aceasta si-a gasit raspunsul cand startup-ul Ethereum, ConsenSys, a dezvaluit o revizuire a activitatii sale si o schimbare de strategie denumita Consensys 2.0. Daca pretul nu a fost un motiv, atunci poate ca este semnul unei industrii mature.

 

“Cu siguranta vedem un oarecare conflict intre scaderea pietei si succesul pe termen lung al Consensys”, a declarat purtatorul de cuvant al companiei Crypto Briefing. “Nu credem acest lucru.”

 

Cu toate acestea, restructurarea ajunge dincolo de sediul central al companiei Consensys Brooklyn si va afecta si cele cateva zeci de proiecte si idei pe care compania le-a sprijinit. Purtatorul de cuvant atrage atentia asupra faptului ca, in ciuda acestor schimbari, ConseSys nu a incetat sa sustina proiectele, lucru ce reiese din investitia recenta in AZTEC, un protocol pentru tranzactiile ce pastreaza confidentialitatea pe principala retea Ethereum.

 

Recesiunea cripto: ConsenSys devine mai flexibil si mai agresiv

Fondatorul ConsensSys Joseph Lubin a informat personalul despre aceasta revizuire, care include transformarea Consensys Labs, branch-ul companiei care sustine proiectele Ethereum, intr-un “accelerator traditional de pornire”, potrivit Breaker.

 

De data aceasta, ConsenSys va evalua proiectele folosind un trio de criterii cuantificabile in ceea ce priveste veniturile / rentabilitatea investitiei, “benefic pentru Ethereum” si binele social, cel din urma fiind strigatul de lupta al pionierilor blockchain.

 

 

“Vom deveni mult mai rigurosi in ceea ce priveste etapele de dezvoltare si termenele limita”, a spus Lubin, adaugand ca proiectele ar putea fi “dizolvate”, iar disponibilizarile sunt posibile.

Cele mai sigure investitii sunt si cele care au avut cel mai mult succes, cum ar fi MetaMask si Truffle, fiecare dintre ele avand peste 1 milion de descarcari in plus fata de startup-ul Adhara, care tocmai a finalizat o runda de investii de 2.1 milioane de dolari din partea ConsenSys. Este util sa retinetim ca ecosistemul Consensys se mandreste cu peste 400.000 de dezvoltatori.

 

 

Cu toate acestea, unele proiecte mai putin reusite ar putea sa se confrunte cu un viitor fara puterea de marketing, tehnologia si suportul financiar pe care Consensys le aduce, fara a mai vorbi despre camaraderia tesuta in incubatorului de pornire Ethereum.

 

Proiectele care ar putea sa dispara:

 

  • The Bounties Network. Potrivit Forbes, proiectul nu a reusit inca sa ajunga la potentialul maxim, fapt demonstrat de echipa mai mica de 10, mai putin de 50.000 de dolari in vanzari si mai putin de 250.000 de dolari in oferte de munca.
  • Fathom. Platforma inteligenta pentru evaluari de performanta Ethereum este un alt proiect care ar putea sa dispara. In mod similar, are o mica echipa si la fel ca multe ICO riscante, inca nu a lansat un prototip.
  • GovernX. Acest startup bazat pe Ethereum nu ofera prea multe detalii pe website desi, se pare ca acesta cauta un vicepresedinte al departamentului de inginerie.
  • Civil. ConsenSys a avut sperante mari pentru acest proiect, dar ICO-ul a fost lanstat la timpul nepotrivit si nu a avut niciodata parte de prea multi investitori. Ca rezultat, ICO-ul a fost eliminat, iar investitorii in jetonul CVL au fost rambursati, desi se spune ca proiectul va continua sa existe cu ajutorul celor 3.5 milioane de dolari investiti in Civil Fonundation de catre Consensys.

 

In timp ce disponibilizarile ConsenSys ar putea fi un doar un produs secundar al restructurarii, alte proiecte nu au suficiente fonduri pentru a se mentine pe linia de plutire pe timpul cripto recesiunii. Steemit, o platforma descentralizata pentru blogging, a intrat in modul de supravietuire si, potrivit surselor sale, a scazut numarul angajatilor cu aproape trei sferturi, pe fondul “slabiciunii pietei criptomonedelor, diminuarea profiturilor fiatului pe vanzarea automata a STEEM si cresterea costurilor de functionare Steem “, a spus compania, potrivit TechCrunch.

.

 

Intre timp, problemele pe piata cripto au cauzat ETH sa se situeze aproape de nivelul de 100 de dolari. In timp ce Lubin nu are un pret fixat, acesta a sugerat anterior ca daca valoarea ar scadea la 1 dolar, ar fi un semn ca exista o problema. Sa speram ca nu se va ajunge aici.

 

Desi investitiile s-au diminuat nu putem spune ca acestea s-au oprit. Multe sunt in curs de desfasurare, iar James Beck, directorul global al PR al Consensys, a declarat: “Saptamana viitoare vom anunta o investitie extrem de importanta in infrastructura critica”.