Spencer Bogart, partener la Blockchain Capital, a afirmat ca sectorul Bitcoin pentru institutii devine din ce in ce mai puternic.
Investitorul afirma ca, desi valoarea pietei cripto a scazut in ianuarie cu 85% de la maximul de 816 miliarde de dolari, datorita implicarii Nasdaq, Fidelity, NYSE, Bakkt si a altor institutii financiare, infrastructura Bitcoin isi revine rapid.

 

Cum arata viitorul pentru Bitcoin in sectorul de institutii ?

 

La sfarsitul anului 2017, cand piata cripto a atins cele mai mari valori din istorie, iar pretul Bitcoin a depasit 19.000 de dolari, au fost tranzactionistii si investitorii individuali cei care au determinat cresterile. Bogart a afirmat ca, pe termen lung, stabilirea unei infrastructuri care ofera securitate, lichiditati, si conformare va determina varsari de capital din partea institutiilor si a investitorilor acreditati.

 

Institutii precum Yale au facut deja investitii in piata crypto, iar un numar mare de institutii financiare au inceput sa ofere servicii care faciliteaza tranzactiile pentru giganti.

 

Bogart a afirmat:“Intre timp, institutionalizarea clasei de active si a ecosistemului devin mai puternice. Am vazut unitati precum Yale, Harvard si MIT pasind pe aceasta piata. Am vazut cum Nasdaq si Bakkt imbratiseaza derivatii Bitcoin. Am vazut institutii financiare calificate intrand in spatial cripto. Si nu in ultimul rand, poate ca cel mai incurajator lucru, este ca vedem talente care se apropie de aceasta lume.”

 

Urmatoarea crestere mare a criptomonedelor poate fi determinata de formarea unor grupuri de investitori acreditati, iar Bogart subliniaza ca, din punctul lui de vedere, Bitcoin-ul ar putea ajunge la 50.000 de dolari.
In ciuda sentimentelor negative din piata, dar si a scaderii preturilor, industria activelor digitale a facut progrese in ceea ce priveste institutionalizarea claselor de active, dar si in construirea unor produse care sa atraga atentia investitorilor traditionali.

 

Daca pretul Bitcoin este de 3000 de dolari sau 10.000 de dolari, este irrelevant pentru investitorii acreditati. Elementul crucial pentru acestia este infrastructura din jurul clasei de active.

 

“Ar putea Bitcoin-ul sa ajunga la 50.000 de dolari? Cu siguranta. Cat va dura? Nu sunt sigur.”, a adaugat Bogart.

 

Pentru cei mai multi investitori, piata Bitcoin este inca in prima faza de dezvoltare in termeni de lichiditati, infrastructura si optiuni de adoptare.

 

Multe autoritati de reglementare si guverne nu stiu cum sa abordeze spatial cripto, si nici cum sa implementeze o serie de politici care ar putea ajuta atat investitorii, cat si afacerile.

 

Pe masura ce piata devine din ce in ce mai transparenta, si vedem eforturile institutiilor de a imbunatati infrastructura, clasa de active ar putea incepe sa atraga mai mult capital de la investitotii acreditati, si ar putea accesa schimburi OTC reglementate.