Huawei tocmai a anuntat un nou sistem de operare numit HarmonyOS in cadrul conferintei sale de dezvoltatori din China. Compania a spus ca HarmonyOS este un sistem de operare distribuit bazat pe microkernel pentru toate platformele, inclusiv telefoane mobile, purtabile, laptopuri si televizoare.

 

Gigantul tehnologic chinez a spus ca sistemul de operare va fi folosi propriul compilator ARK. De asemenea, va suporta aplicatiile Android existente. Huawei va lansa pentru prima data sistemul de operare pe televizoarele inteligente si va ajunge pe smartwatch-uri si laptopuri pana in 2020. Compania a mentionat ca il va folosi doar daca Android nu este permis pe smartphone-urile sale.

 

Sistemul de operare Harmony va avea mediu de executie de incredere pe dispozitive, pentru a pastra securitatea datelor indiferent de platforme.

 

La inceputul acestei saptamani, mass-media chineza a raportat ca Huawei urmeaza sa lanseze un telefon bazat pe HarmonyOS pana la sfarsitul acestui an. In luna mai, Google i-a interzis companiei Huawei sa foloseasca Android, in urma includerii acestuia din urma in lista de entitati din SUA. Ulterior, Huawei si-a accelerat eforturile pentru a dezvolta acest sistem de operare ca o alternativa la Android.