Intr-un raport al companiei Flurry Analytics, Apple a fost castigatoarea sezonului cadourilor cu iPhone 11, iPhone 11 Pro si un mix  de modele mai vechi care contribuie la dominatia companiei asupra oricarui alt producator, cel putin in Statele Unite.

 

Potrivit raportului, pentru perioada Craciunului pana in ajunul Anului Nou, iPhone-urile si iPad-urile Apple au reprezentat aproximativ 43% din toate activarile dispozitivelor mobile din SUA.

 

In ciuda faptului ca nu apare in top 10, Samsung a fost de fapt al doilea cel mai de succes producator pentru perioada generala a Sarbatorilor din SUA, cu o pondere diversificata de telefoane mai ieftine care constituie majoritatea activarilor sale.

 

In ziua de Craciun, raportul spune ca modelele Apple iPhone au ocupat primele noua locuri pentru activari. Asta inseamna ca o multime de iPhone-uri stateau sub bradul de Craciun gata de a fi despachetate.

 

De-a lungul saptamanii, telefonul entry level Apple, iPhone 11, a fost, fara surprindere, cel mai popular telefon, cu un procent de 6,2%. iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max au reprezentat o cota de 5,27%.

 

Celelalte locuri din lista prezinta o coada lunga de iPhone-uri mai vechi precum iPhone XR, iPhone 8, iPhone 7 si chiar iPhone 6 Plus.

 

Acest raport acopera doar telefoane si tablete. Toate semnele indica ca cererea de vacanta pentru AirPods si Apple Watch este, de asemenea, puternica. Apple raporteaza castigurile trimestriale oficiale la 28 ianuarie. Desi compania nu mai elibereaza numere de vanzari unitare, vom vedea cat de bine au afectat compania Apple vanzarile din trimestrul de vacanta.