Spotify face mai usoara viata pentru cuplurile care locuiesc impreuna, oferindu-le varianta de a imparti costurile unui abonamente premium, combinand totodata gusturile muzicale. Compania debuteaza cea mai noua oferta de abonamente, Premium Duo, care costa 12,99 dolari pe luna si permite ca doua persoane care locuiesc in acelasi loc sa impartaseasca un singur plan in timp ce isi mentin propriile conturi.

 

Cu Premium Duo, Spotify va crea, de asemenea, o lista de redare Duo Mix speciala, care va fi actualizata in mod regulat si va incorpora muzica care le place ambilor abonati. Ideea este ca Spotify stie ce iti place si tie si partenerului tau, astfel incat software-ul sau va proiecta o lista de redare pe care o poti pune in casa, care va fi pe placul amandurora.

 

Membri existenti, abonati Premium, pot face upgrade la Premium Duo in orice moment si, in acest sens, nu isi vor sterge istoricul de ascultare al contului. Un plan Family este cu 2 USD mai mult decat Duo si accepta pana la sase conturi. Acest plan vine, de asemenea, cu o lista de redare speciala Family Mix, care promite acelasi lucru ca si Duo Mix, cu exceptia cazurilor in care sunt incluse preferintele intregii familii. Un abonament Premium unic costa 9,99 USD.

 

Spotify incearca clar sa proiecteze un plan premium pentru toata lumea si pentru fiecare etapa a vietii. Ofera reduceri pentru studenti, o aplicatie pentru copii care este disponibila prin planul familiei si acum, un plan pentru cupluri. Veniturile repetate ale abonamentelor sunt deosebit de importante pentru Spotify in timpul pandemiei COVID-19, deoarece agentii de publicitate isi restrang bugetele. Compania a declarat ca veniturile sale bazate pe anunturi au scazut scurt drastic.

 

Ca atare, s-a incercat ca Premium sa fie o optiune mai atragatoare prin functii disponibile numai abonatilor. Utilizatorii premium pot impartasi indatoririle de DJ cu oricine se afla in imediata lor apropiere si pot ascunde melodii din playlist-uri, de exemplu. In trecut, oferea gratuit Hulu si un Google Home Mini membrilor Premium. Cu mai multe planuri si mai multe functii, Spotify spera ca toata lumea va deveni in cele din urma abonat Premium.