Microsoft lanseaza propriul instrument de recuperare a fisierelor Windows, conceput pentru a recupera fisierele pe care le-ati sters. Windows File Recovery este o aplicatie bazata pe linii de comanda care va recupera o varietate de fisiere si documente de pe hard disk-uri locale, unitati USB si chiar carduri SD. Recuperarea fisierelor de stocare in cloud sau partajarea fisierelor de retea nu este acceptata.

 

Ca orice instrument de recuperare a fisierelor, va trebui sa-l utilizati cat mai curand posibil pe fisiere sterse pentru a va asigura ca nu au fost suprascrise. Veti putea utiliza noul instrument Microsoft pentru a recupera fisiere MP3, videoclipuri MP4, documente PDF, imagini JPEG si documente tipice Word, Excel si PowerPoint.

 

Instrumentul de recuperare a fisierelor Microsoft are un mod implicit conceput in principal pentru sistemele de fisiere NTFS. Va recupera fisierele de pe un disc corupt sau dupa ce ati formatat un disc. Un al doilea mod de semnatura va fi probabil optiunea mai populara, permitand utilizatorilor sa recupereze tipuri de fisiere specifice in sistemele de fisiere FAT, exFAT si ReFS. Acest mod de semnatura poate dura si mai mult pentru a recupera fisiere.

 

Windows File Recovery va fi un instrument util pentru oricine a sters din greseala un document important sau a formatat o partitie din greseala. Microsoft ofera deja o caracteristica Previous Versions in Windows 10 care va permite sa recuperati documentele pe care le-ati sters, dar trebuie sa o activati in mod specific folosind functia File History care este dezactivata in mod implicit.