Pregatiti-va pentru un concept de film cum nu s-a mai facut. Actorul Tom Cruise si compania lui Elon Musk, SpaceX, lucreaza cu NASA pentru a filma un film de actiune in spatiu. Reprezentantii lui Cruise si SpaceX nu au raspuns imediat cererilor de comentarii, dar administratorul NASA Jim Bridenstine a confirmat marti stirea intr-un tweet.

 

“NASA este incantata sa lucreze cu Tom Cruise la un film la bordul statiei spatiale!” a scris acesta. “Avem nevoie de mass-media populare care sa inspire o noua generatie de ingineri si oameni de stiinta pentru a face planurile ambitioase NASA sa devina realitate.”

 

In timp ce NASA nu a impartasit mai multe detalii, Deadline a difuzat stirile luni in ceea ce pare un articol iesit dintr-un ziar de parodie: „Nu este un film din seria Mission Impossible si niciun studio nu este implicat in acest moment”. Filmul ar fi primul lungmetraj narativ filmat in spatiul exterior, iar in timp ce detaliile sunt putine, raportul spune ca ar fi filmat in „nava spatiala a lui Musk”.

 

Insusi Musk, care a fost putin ocupat in aceasta saptamana intampinand un nou fiu alaturi de cantareata Grimes, ulterior a replicat un raspuns la tweet-ul NASA, spunand doar „Ar trebui sa fie multa distractie!”.

 

Nici NASA, nici SpaceX nu au confirmat implicarea SpaceX in film, iar raportul Deadline nu mentiona ISS. Insa prima lansare de astronauti catre Statia Spatiala Internationala la bordul unei nave spatiale SpaceX este setata pentru 27 mai.

 

Cruise este cunoscut pentru ca isi asuma riscuri indraznete in timp ce isi face filmele. El a escaladat cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, pentru filmul din 2011 Mission: Impossible – Ghost Protocol. Iar Musk nu este nou in lumea divertismentului. A aparut in numeroase filme si emisiuni TV, jucandu de multe ori pe el insusi. In 2019, Musk si-a exprimat o versiune mutata, Elon Tusk, in cadrul emisiunii animate pentru Adult Swim, Rick and Morty.