Cazurile de coronavirus au dus deja la oprirea multor fabrici din China si anularea MWC, iar acum Reuters raporteaza ca Samsung a fost fortata sa inchida o fabrica din Coreea de Sud dupa ce un angajat a fost testat pozitiv cu virusul. Compania spera sa reia cea mai mare parte a productiei luni si a plasat in carantina muncitorii care au intrat in contact cu persoanele infectate si le monitorizeaza in prezent sanatatea.

Facilitatea este situata in Gumi si produce doar un procent mic din dispozitivele Samsung de inalta performanta, in mare parte pentru piata sa din Coreea de Sud. Compania asambleaza majoritatea telefoanelor in Vietnam si India, asa ca nu trebuie sa va temeti de un blocaj de telefoane Galaxy in curand.

 

Celelalte fabrici Samsung din Coreea de Sud nu sunt afectate de oprire si vor continua productia ca de obicei. Reuters raporteaza in continuare ca numarul celor infectati cu coronavirus in Coreea de Sud a crescut pana la 433 astazi, deci sa speram ca autoritatile vor reusi sa previna o raspandire mai larga a noului virus in tara.