Companiile de telefonie incearca sa linisteasca FCC ca nu mai impartasesc datele de locatie ale clientilor lor cu terte parti.

 

Toti cei patru operatori de telefonie mobila majora au declarat comisarului FCC, Jessica Rosenworcel, in cadrul unei serii de scrisori in aceasta luna ca au pus capat acestei practici, care a trecut sub control din ce in ce mai mult de la autoritatile de reglementare.

 

Rosenworcel a lansat scrisorile joi si a declarat ca inca mai cauta raspunsuri in legatura cu investigatia FCC in domeniu.

 

“Nu-mi amintesc sa fiu de acord cu aceasta supraveghere cand m-am inscris la serviciul wireless – si pariez ca nici tu nu ai facut-o”, a spus Rosenworcel intr-o declaratie. “Aceasta este o problema care afecteaza intimitatea si securitatea fiecarui american cu un telefon wireless. Este groaznic sa te gandesti ce ar putea insemna aceste date pe o piata neagra in mainile infractorilor, stalkerilor si celor care vor sa ne faca rau “.

Verizon, AT & T, Sprint si T-Mobile i-au spus lui Rosenworcel ca, in afara unor exceptii limitate, ei si-au incheiat parteneriatele cu agentii de localizare aflati in centrul scandalurilor.

 

Rapoartele de presa care au fost publicate in cursul anului trecut au detaliat usurinta cu care datele pot ajunge in mainile gresite. Motherboard a raportat la inceputul acestui an ca au obtinut informatii precise despre geolocatie ale unui telefon mobil dupa ce au dat un vanator de recompense de 300 de dolari si un numar de telefon.

 

Iar The New York Times a raportat anul trecut ca un fost serif din Mississippi folosea un agregator de locatii terte pentru a urmari persoanele fara mandat, determinand FCC sa lanseze investigatia.

 

Cu toate acestea, FCC a ramas linistita in privinta sondajului sau, iar deputatii democrati au devenit din ce in ce mai frustrati de comisia condusa de POR ca urmare a investigatiei.

 

“Astazi, inca nu avem asigurari ca aceste practici s-au oprit”, a declarat Mike Doyle (D-Pa.) Presedintelui FCC, Ajit Pai, intr-o audiere miercuri. “De cand am auzit prima data despre aceasta problema, au aparut rapoarte noi si mai ingrijoratoare ca datele erau vandute vanatorilor de recompense si altor terte parti. Americanii nu stiu cine a avut acces la aceste date, cine a vandut aceste date sau daca cineva va fi tras la raspundere pentru ca nu am auzit inca nimic de la FCC “.

 

Pai a spus parlamentarilor ca nu poate comenta o investigatie activa.

 

“FCC a fost total silentioasa in legatura cu stirile din presa ca, pentru cateva sute de dolari, intermediarii umbrosi pot vinde locatia dvs. in cateva sute de metri pe baza datelor telefonului mobil. Acest lucru este inacceptabil “, a declarat joi Rosenworcel.