Start-up-urile blockchain, RepuX si JoyToken, au efectuat un exit scam, potrivit unei expuneri prezentate de Hard Fork of the Next Web (TNW) pe 16 mai.
RepuX si JoyToken au sustinut, in martie si aprilie 2018, promotiile lor ICO si pleaca acum cu 4,7 milioane de dolari si respectiv 3,3 milioane de dolari. In ceea ce priveste planurile declarate ale intreprinderilor, Hard Fork raporteaza:
“RepuX a sustinut ca incearca sa construiasca ceea ce a numit o piata de date bazata pe blockchain”, in timp ce JoyToken incearca sa creeze o platforma descentralizata de jocuri de noroc, alimentata de propriul jeton JOY “.
Birourile din Regatul Unit pentru aceste organizatii au fost inchise la inceputul acestei saptamani. In plus, site-urile web si canalele de telegram asociate startup-urilor au fost inchise si nici unul dintre conturile lor Twitter nu a postat de anul trecut.
CEO-ul lui JoyToken, Andrew MacDonald, a numit anterior RepuX o “companie sora” intr-un post oficial twitter la inceputul anului 2018. Proiectele au impartit, de asemenea, doi dintre aceiasi consilieri, Lee Murphy si Mateusz Mach, potrivit bazei de date ICO ICObench.
Cele doua organizatii au asigurat, de asemenea, initial gestionarea comunitatii de pe acelasi site web pentru solutii de marketing cripto-centrice, AmaZix, dar au fost taiate din platforma atunci cand au refuzat sa plateasca promotorului suma convenita. Intr-un anunt pe forum despre relatia intrerupta, AmaZix a spus:
“Echipele ICO au declarat ca, datorita rezultatelor mai mici decat cele preconizate in vanzarile lor initiale, ele nu mai sunt dispuse sa plateasca sumele alocate initial participantilor la recompense”.
Intr-un raport anterior al Cointelegraph, un studiu realizat in 2018 de catre firma de consultanta ICO, Statis Group, a indicat ca peste 80% din presupusele ICO in 2017 au fost inselatorii. Cele mai mari escrocheri identificate au fost Pincoin (660 milioane dolari), Arisebank (600 milioane dolari) si Savedroid (50 milioane dolari).
Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca, procentual banii cheltuiti pe ICO in ansamblu, inselatoriile au reprezentat doar 11% din fondurile investite (1,34 miliarde de dolari din 11,9 miliarde de dolari).
In stiri mai recente, gigantul social media Facebook a slabit recent politica sa stricta privind anunturile legate de blockchain si crypto, care a fost implementat initial partial in incercarea de a proteja utilizatorii de inselatoriile ICO. In concordanta cu intentia initiala (in ciuda modificarilor recente), reclamele ICO raman interzise.
Related posts
Crypto Fear Level
