Huawei Technologies Co. a atacat guvernul american, acuzand Washingtonul ca a orchestrat o campanie de intimidare a angajatilor sai si a lansat atacuri cibernetice pentru a se infiltra in reteaua sa interna.
Cea mai mare companie de tehnologie din China a sustinut ca guvernul american a instruit agentiile de aplicare a legii sa ameninte si sa incerce sa manipuleze angajatii. De asemenea, Huawei a acuzat SUA ca a lansat atacuri impotriva retelelor sale, a declarat compania fara a mentiona cum a obtinut aceste informatii.
Acuzele au ratificat tensiunile dintre Huawei Technologies si administratia Trump, care l-a acuzat pe gigantul de retea ca a ajutat Beijingul in spionaj si l-a etichetat drept risc de securitate nationala.
Washingtonul a trecut pe lista neagra compania chineza, reducand vanzarile tehnologiei de care Huawei Technologies are nevoie pentru telefoane si echipamente de telecomunicatii.
„A folosit toate instrumentele de care dispune – inclusiv puterile judiciare si administrative, precum si o serie de alte mijloace fara scrupule – pentru a perturba operatiunile normale de afaceri ale Huawei si ale partenerilor sai”, a spus compania. Alte masuri au inclus „instruirea fortelor de ordine sa ameninte, amenintare, sa constranga si sa incite atat angajatii actuali, cat si fostii angajati Huawei sa se opuna companiei si sa lucreze pentru ei.”
Reprezentantii Consiliului de securitate nationala din SUA nu au raspuns imediat la cererile de comentarii in afara orelor normale.
Huawei a devenit un punct focal pentru tensiunile americane si chineze, considerate de unii ca un cip de negociere in cadrul negocierilor comerciale sensibile. Compania se confrunta cu o amenintare existentiala, dupa ce Washingtonul a blocat-o de la achizitionarea de tehnologie americana, eliminand livrarile vitale de pe chipset-urile Qualcomm Inc. din software-ul Android de operare Google. SUA au cerut, de asemenea, tarilor si companiilor sa respinga tehnologia Huawei in urmatoarea generatie de retele wireless, spunand aliatilor ca ar putea pune datele cetatenilor lor in pericol de spionaj.
Aceste eforturi au starnit o companie care a fost pe punctul de a domina retelele de generatie a cincea, tehnologia care va sta la baza viitoarelor economii moderne. Fondatorul miliardar Ren Zhengfei a avertizat intr-un memoriu intern, in august, compania sa s-a confruntat cu un „moment de viata sau moarte”.
Declaratia producatorului de smartphone-uri a venit ca raspuns la un raport din 30 august pe Wall Street Journal, care a citat surse neidentificate, spunand ca Departamentul de Justitie a investigat presupusul furt de brevete de catre Huawei. Compania a negat din nou ca ar fi furat vreodata tehnologia, apoi a fost lansata intr-o litanie de acuzatii impotriva administratiei Trump insasi. Printre afirmatiile pe care le enumerase: faptul ca SUA au retinut transporturile, a negat vizele, a trimis agenti federali in casele angajatilor si chiar a infaptuit personalul Huawei pentru a-i atrage pe lucratorii legitimi.
“Condamnam cu fermitate efortul neinsufletit si concertat al guvernului american de a discredita Huawei si de a-si reduce pozitia de lider in industrie”, a spus compania. „Nici o companie nu devine un lider global in domeniul lor prin furt”.
Related posts
Crypto Fear Level
