Realitatea augmentata, sau AR, face pasi mari pe mobil. Cautarea prin camera telefonului dvs. pentru a vedea o parte din lumea digitala amestecata cu cea reala este exact genul de lucruru care ne face sa simtim ca traim in viitor. Dar realitatea augmentata nu se rezuma doar la filtrele dragute care iti ofera urechi de catelus si care te ajuta sa urmaresti Pokémon in timp ce incerci sa le prinzi pe toate in parc.

 

Apple, Google si o lista din ce in ce mai mare de companii si dezvoltatori sunt foarte ocupati sa impinga limitele actuale ale tehnologiei AR, asa ca daca va intrebati cum puteti gasi noi utilizari practice pentru realitatea augmentata pe dispozitivele dvs., ati ajuns in locul potrivit.

 

Masurarea lumii din jurul tau

 

 

Indiferent daca va intrebati despre inaltimea unui copac sau dimensiunea bucatariei dvs., AR va poate ajuta sa masurati lungimea, inaltimea, latimea si volumul, fara a fi nevoie sa folositi o ruleta – sau sa va riscati gatul urcand o scara. Retineti ca, desi aplicatiile de masurare AR se imbunatatesc constant, instrumentele reale de masurare vor fi in continuare mai precise daca aveti nevoie de numere exacte.

 

Apple si Google, de exemplu, fiecare au propriile lor aplicatii de masurare similare pentru a ajuta utilizatorii de iPhone si Android sa masoare lumea din jurul lor. Apple isi leaga aplicatia de masurare cu iOS, in timp ce Google ofera aplicatia numita identic tuturor dispozitivelor Android care accepta platforma ARCore.

 

Sunt de la companii diferite, dar aplicatiile functioneaza la fel. Folositi pictograma „plus” pentru a seta un punct de pornire, mutati dispozitivul pentru a masura in linie dreapta si atingeti din nou pictograma pentru a seta un punct final. Daca este necesar, atingeti si trageti oricare dintre punctele pe care le-ati creat pentru a le repozitiona. Si daca sunteti genul de persoana care este probabil sa uite masuratorile pe care tocmai le-a facut, atingeti pictograma foto din partea dreapta de jos pentru a face o fotografie pentru referinte viitoare.

 

Proiectarea mediului dumneavoastra

 

 

Decorarea poate fi stresanta. Achizitionarea a 5 galoane de vopsea fara a sti daca se potrivesc cu adevarat perdelele din sala de mese poate fi neplacuta, asa cum va puteti intreba daca noua canapea plina de culoare va fi elementul care va imbunatati camera de zi sau doar un regret scump. Realitatea augmentata este aici pentru a va ajuta. Va va permite sa previzualizati culorile noi pentru peretii dvs. sau sa amplasati mobilierul pentru a vedea cum arata.

 

Ikea Place pentru Android sau iOS va va permite sa aruncati o multime de piese de mobilier AR din vastul catalog al magazinului de origine suedeza in orice camera va aflati. In acest fel, nu va va salva doar sa cumparati ceva care nu va place. , dar si durerea de a o asambla.

 

Daca ati imaginat vreodata modul in care ar arata camera voastra vopsita in negru, dati-va la ColorSnap Visualizer pentru Android sau iOS. Acesta include o caracteristica numita vopsea instantanee, care va permite sa alegeti o culoare si sa vedeti cum arata pe peretii dvs.

 

Invatarea despre numeroase subiecte

 

 

Posibilitatile de invatare sporita in Realitatea augmentata sunt uriase. Literalmente. Vedeti dinozaurii digitali AR calcand prin muzeu, puneti etichete pe stelele preferate atunci cand priviti cerul de noapte sau aflati despre diferitele parti ale unui motor, daramandu-l chiar in fata ochilor. Aceasta este o zona interesanta in care vedem ca AR este folosit in moduri mai creative si inovatoare in fiecare zi.

 

La o taxa unica de 25 USD, Atlasul de anatomie umana pentru Android si iOS costa mult mai mult decat ceea ce platiti in mod normal pentru o aplicatie, dar merita cu adevarat. Aceasta aplicatie va va arata o redare uimitor de detaliata a corpului uman, pe care o puteti explora atat pe dispozitivul dvs. cat si printr-un AR redat cu exactitate. Vei vedea corpul ca niciodata.

 

Pentru iubitorii de astronomie, aplicatia Big Bang AR este disponibila pentru Android si iOS si este (din fericire) gratuita. Urmariti cum universul se naste si capata forma in fata ochilor dvs., cu fiecare obiect cosmic vizibil din orice unghi prin camera foto de pe smartphone. Si nu este vorba doar de a vedea tot ce se intampla in fata ta, ci si de a interactiona cu acesta – puteti roti planetele, obtine mai multe informatii despre stele si chiar puteti alatura practic atomii impreuna cu robinetele si glisoarele, de exemplu.

 

Navigarea la destinatie

 

 

Gasirea drumului in jurul lumii este mai usoara atunci cand realitatea augmentata  va ajuta. Va poate spune care este una dintre cele trei cai similare, trebuie sa indicati exact unde este o usa a restaurantului sau sa va ajute sa rezolvati in ce fel va directionati cand iesiti din metrou.

 

Google Maps pentru Android si iOS, de exemplu, a lansat recent indicatii de mers asistate de AR. Daca utilizati navigarea aplicatiei pentru a merge pe undeva, veti vedea un buton Start AR care deschide vizualizarea AR. Aceasta include sageti mari de directie si etichete stradale care plutesc in aer in fata ta in timp ce privesti prin telefon.

 

Un alt exemplu excelent este ViewRanger, disponibil pentru Android si iOS. Aceasta aplicatie de drumetie va ajuta sa navigati in mare in aer liber si va identifica fiecare varf dintr-un lant muntos separat daca indreptati camera telefonului. ViewRanger este gratuit, dar suplimentul AR necesita un abonament de 5 $ pe an.

 

Crearea unei capodopere

 

 

Cu AR, lumea reala este panza ta. Fie ca inseamna grefarea unui perete gol, fara sa va temeti de un potential arest, sau crearea unui turn castel 3D in mijlocul podelei dvs. de bucatarie, aceasta tehnologie va poate ajuta sa va dezlantuiti creativitatea.

 

Just a line pentru Android si iOS este un exemplu excelent. Folosind camera telefonului, puteti schita scena din fata dvs., vizualiza desenele dvs. din orice unghi din spatiul 3D si le puteti impartasi cu prietenii.

 

Ceva un pic diferit este Inkhunter pentru Android si iOS. Cu aceasta aplicatie gratuita, veti putea vedea cum va arata un tatuaj pe pielea dvs. inainte de a va angaja cu adevarat. Aplicatia va poate ajuta sa va faceti designul chiar inainte de aplicatie si s-ar putea chiar sa va faca sa va dati seama ca nu sunteti atat de mare fan al unei anumite schite pana la urma.

 

Socializarea cu prietenii

 

 

Poate ca nu stiati asta, dar cele mai mari aplicatii de retea sociala din cadrul afacerii au functii AR integrate, care va permit sa faceti o comunicare casual cu prietenii si familia.

 

Una dintre aplicatiile care conduc drumul este Snapchat, disponibil pentru Android si iOS. Cand compuneti un instantaneu, atingeti micul emoji fata din dreapta butonului declansator si alegeti obiectul AR pe care doriti sa-l aruncati intr-o scena. Indiferent daca acesta este personajul tau Bitmoji care face ceva absurd sau o suprapunere pentru unul dintre cele mai mari repere ale lumii (cum ar fi Turnul Eiffel sau Cladirea Flatiron), poti schimba lumea asa cum consideri de cuviinta.

 

Urmarind pasii Snapchat, Instagram (pentru Android si iOS) are, de asemenea, o multime de oferte pentru fanii AR. Puteti accesa lista in continua crestere a filtrelor de fata imbunatatite apasand butonul de emoji in partea de sus cand compuneti o poveste. Te poti juca cu clasici moderni, cum ar fi urechile pisoiului sau ochii inimii sau poti sa iti imbunatatesti jocul verificand toate noile filtre realizate de alti utilizatori de Instagram. Mergeti pana la sfarsitul meniului de filtrare si atingeti „Cautati mai multe efecte”.

 

Sa nu uitam de jocuri

 

 

Nu in ultimul rand, dezvoltatorii de jocuri profita rapid de posibilitatile oferite de realitatea augmentata , construind aventuri care fac uz de lumea reala, precum si de lumile generate de smartphone-ul tau. Rezultatele finale sunt adesea mai imersive si memorabile decat jocul tau mobil obisnuit.

 

Poate ai auzit de Pokémon Go, dar Harry Potter: Wizards Unite (pentru Android si iOS) ia aceeasi idee si mecanica si le transporta la Potterverse. Gasiti toate creaturile magice, vrajile si alte ciudatenii care pandesc in cartierul dvs. doar plimbandu-va si indreptandu-va camera telefonului in directii diferite.

 

Desi nu este la fel de elaborat, dar este totusi foarte distractiv, Knightfall pentru Android si iOS arata cu adevarat modul in care realitatea augmentata poate imbunatati experienta de joc. Este un joc de strategie de aparare a turnului 3D care implica batalii, varsare de sange si explozii si totul are loc pe masa de cafea din camera dvs. de zi sau oriunde doriti sa o setati.