Cloud vs Server Dedicat – Cand incepeti o afacere, este inevitabil ca, pe masura ce cresteti, vor creste si nevoile IT. Aceasta include nevoile dvs. de gazduire. Necesitatea de a salva documente si alte elemente legate de afacerea dvs. va evolua de la pur si simplu a fi salvate pe un computer la un serviciu de gazduire. Aici trebuie sa decideti intre utilizarea Cloud-ului sau a propriului server dedicat. Fiecare vine cu punctele pro si contra. Vom arunca o privire peste toate acestea pentru a va ajuta atunci cand este vorba de a lua cea mai buna decizie pentru afacerea dvs.

 

Ce este un server Cloud si cum functioneaza?

 

Un server Cloud este de fapt un grup de servere virtuale conectate in retea pentru a oferi spatiu pentru mentinerea acelor elemente esentiale pentru afacerea dvs. Lucrul minunat in ceea ce priveste utilizarea cloud-ului este ca spatiul dvs. de stocare poate creste pe masura ce afacerea dvs. nu este, deoarece este doar un caz de conectare la mai multe calculatoare. De asemenea, va ofera o performanta mai buna deoarece, daca un computer nu mai functioneaza, altul va urca in locul sau.

 

Ce este un server dedicat?

 

Un server dedicat de gazduire este un server legat la o singura companie, avand grija de toate nevoile de stocare pentru acea singura entitate. Un server poate fi inchiriat sau detinut si stocat pe site sau in afara site-ului, in functie de nevoile afacerii. Ce este grozav la serverul dedicat este ca va garanteaza intimitatea si ofera o mai buna securitate. Serverele dedicate pot fi mai scumpe pentru a functiona in principal din cauza costurilor legate de energie.

 

Diferenta dintre serverele dedicate si Cloud Computing

 

Serverele Cloud ofera fiabilitate. Nu pica niciodata, pentru ca exista alte computere pentru a le lua locul, in cazul in care unul dintre ele nu mai functioneaza. Serverele dedicate intre timp pot suferi perioade de nefunctionare deoarece exista dependenta de o singura masina. Serverele dedicate sunt, de asemenea, greu de dezvoltat, in timp ce cresterea cloud-ului in spatiul de stocare poate fi realizata prin adaugarea a mai multe masini. Serverele dedicate, totusi, ofera mai multa confidentialitate si securitate, deoarece mentin un spatiu de stocare doar pentru afacerea dvs., mai degraba decat pentru un grup de organizatii.

 

Performanta Cloud vs Server Dedicat

 

Un server dedicat va oferi in general performante mai bune. Acest lucru se datoreaza faptului ca functioneaza numai pentru afacerea dvs., in loc sa gazduiasca o multitudine de informatii.

 

Costuri Cloud vs Server Dedicat

 

In general, utilizarea cloud-ului ca instrument de stocare este mai ieftina decat avand propriul server dedicat. Majoritatea furnizorilor de stocare Cloud sunt bazate pe utilizarea dvs. Aceasta inseamna ca platiti numai pentru ceea ce utilizati de fapt, in loc sa platiti pentru spatiul disponibil pentru dvs. De asemenea, inseamna ca, daca va cresteti utilizarea, pretul dvs. va creste constant, mai degraba decat sa platiti facturi mari pentru a creste capacitatea serverului dvs. dedicat.