Efectele interdictiei Huawei din Statele Unite continua sa creasca, iar compania de hardware din China nu mai este membru al SD Association (grupul de comercianti care accepta specificatiile standardizate pentru cardurile SD si microSD). Cu alte cuvinte, Huawei nu mai are permisiunea de a pune suport SD sau microSD oficial in viitoarele sale telefoane sau laptopuri.

 

SD Association a confirmat pentru Android Authority ca eliminarea lui Huawei din grup s-a datorat ordinului executiv al Trump, fiind ultima lovitura pentru compania chineza asediata, ca urmare a acestei interdictii. Cardurile MicroSD si cardurile SD vor continua sa existe pentru hardware-ul Huawei existent, insa excluderea de la SD Association inseamna ca Huawei nu va putea sa utilizeze standardele pentru produsele viitoare.

 

SD Association nu este, de asemenea, prima care reduce legaturile: Google, ARM, Intel, Qualcomm si Broadcom sunt, de asemenea, printre companiile care au incetat sa lucreze cu Huawei din cauza interdictiei. Alianta Wi-Fi (care stabileste standardele Wi-Fi in intreaga industrie) a restrictionat si temporar calitatea de membru al Huawei datorita interdictiei SUA, iar Huawei a parasit, de asemenea, voluntar JEDEC (un grup de standarde semiconductoare, cel mai bine cunoscut pentru definirea specificatiilor RAM) problemele cu SUA, de asemenea, potrivit unui raport de la Nikkei Asia Review. Toate acestea ar putea afecta sever capacitatea Huawei de a produce hardware, cu atat mai putin sa fie concurenta pe piata de tehnologie din SUA.

 

Pierderea cardurilor SD nu e cea mai mare problema pentru companie acum. La fel ca in cazul sistemelor Android si Windows (pe care Huawei le dezvolta deja pentru operarea sistemelor de inlocuire), Huawei a pregatit si o intrerupere a cardului microSD: compania are propriile carduri de memorie Nano care sunt fizic mai mici decat cardurile microSD si care au inlocuit standardul universal in intregime pe noile sale dispozitive.