Gigantul de telecomunicatii si media AT&T accepta acum criptomonede pentru plata on-line a facturilor de telefon, potrivit unui comunicat de presa oficial . AT&T va procesa facturile platite in criptocurrency utilizand platforma de plati crypto BitPay.

 

BitPay este o platforma care transforma criptomonedele in fiat si este utilizata de peste 20.000 de companii. AT&T este, in prezent, prima afacere cu sediul in Statele Unite din industria retelelor wireless, care ofera plati prin factura cu BitPay.

 

Kevin McDorman, vicepresedinte al AT&T Communications Finance Business Operations, a declarat: “Avem clienti care folosesc criptocurrency si suntem fericiti ca le putem oferi o modalitate de a-si plati facturile cu metoda pe care o prefera”.

 

Aproape de sfarsitul anului 2018, AT&T a anuntat ca lucreaza la o suita de solutii de tip blockchain compatibile cu Microsoft Azure si platforma IBM Blockchain. Scopul declarat al suitei este acela de a oferi “transparenta si responsabilitate suplimentara chiar si celor mai complexe lanturi de aprovizionare” pentru clientii institutionali in domenii precum productia, comertul cu amanuntul si asistenta medicala.

 

AT&T a depus, de asemenea, o cerere de brevet de inventie publicata de USPTO in decembrie pentru o “harta de istorie sociala” bazata pe blockchain care ar permite unei retele cum ar fi AT&T sa adune tranzactiile social media ale abonatilor. Dupa cum specifica aplicatia:

“Platformele de harti de istorie sociala descrise aici pot profita de natura imutabila si permanenta a inregistrarilor blockchain pentru a stoca si a oferi acces la date care reprezinta tranzactii online care apar pe mai multe aplicatii de social media”.