Lansarea Galaxy Fold nu are nici macar o saptamana, si smartphone-ul are deja un competitor mai subtire, cu un ecran mai mare, si cu un sistem de pliere mai plat, pe nume Huawei Mate X.

Lansat in exact acelasi moment ca si telefonul celor de la Samsung, Mate X are un display OLED de 8”, o grosime de 11mm atunci cand este pliat, si specificatii uimitoare, cele mai notabile fiind 5G-ul, bateria de 4500 de mAh, si procesorul Kirin 980.

 

Display-ul unic al Mate X serveste unui scop triplu. Cand dispozitivul este pliat, poti spune ca ai un telefon cu doua ectrane, cand al doilea display se afla pe spate, iti poti face selfie-uri cu camera principala, sau poti distribui ceea ce se afla pe ecranul principal unei persoane aflata fata in fata cu tine, iar daca deschizi telefonul, vei avea o tableta.

 

 

 

 

Una dintre laterale este rezervata pentru o sectiune de manevrare, care cuprinde cele trei camera, blitz-ul, si un buton care securizeaza tableta in pozitie inchisa. Aceasta abordare pastreaza grosimea la un nivel incredibil de jos, de doar 5.4 mm. Chiar si atunci cand este pliat, telefonul masoara doar 11mm, multumita faptului ca nu are nicio intrerupere intre cele doua parti ale sale. Exista un avantaj imens al faptului ca telefonul se pliaza in interior, nu trebuie sa iti faci griji ca vei sparge display-ul.

 

Iata tipurile de ecrane pe care le poti obtine de la acest telefon:

6.6” (rezolutie 2480×1148, 19:5:9) pentru ecranul principal atunci cand este pliat

6.4” (2480×892, 25:9) pentru ecranul secundar atunci cand este pliat

8” (2480×2200, 8:7:1) cand telefonul este nepliat

 

Suntem siguri ca exista multe lucruri legate de acest smartphone pe care nu le stim inca. Ne intrebam, in primul rand, daca Huawei Mate X are acelasi sistem de camere ca si Mate 20 Pro. Brand-ul acestora este acelasi, Leica, dar specificatiile nu sunt inca publice. Liderul de marketing de la Huawei, Clement Wong, a afirmat ca in ceea ce priveste performanta camerei, Mate X va fi la egalitate cu cea a Mate 20 Pro. Nu a spus ca va fi identica, insa, ceea ce stim, este ca telefonul va avea trei lentile care vor acoperi nivele diferite de zoom.

 

Iata specificatiile pe care le cunoastem:

  • Procesorul Mate X este Kirin 980, la fel ca si in cazul Mate 20 Pro si Honor View 20, deci telefonul este rapid.
  • Prezinta modemul Huawei Balong 5000 5G. Desi retelele 5G nu sunt inca la nivelul la care sa ne putem entuziasma pentru ele, includerea acestora in Mate X il pozitioneaza ca fiind un telefon de viitor.
  • Are doua sloturi SIM, si poti folosi unul dintre ele pentru a adauga un card de memorie.
  • Bateria are 4500 de mAh, insa nu cunoastem durata de functionare. Este insotita de o versiune de 55W a Huawei SuperCharge, insemnand ca incarcarea pana la 85% se va face in doar 30 de minute.
  • Butonul de pornire de pe laterala prezinta si un senzor de amprente.

Grija mea legata de dispozitivele pliabile este aceaea ca ar putea cadea in timp ce sunt deschise, insa Mate X nu mi-a dat senzatia de fragilitate.

 

Huawei a numit acest design Falcon Wing. Inginerii companiei au lucrat la el timp de trei ani, potrivit lui Richard Yu de la Huawei, iar proiectul cuprinde mai mult de 100 de componente si a fost deja patentat. Din pacate, Mate X nu prezinta o mufa jack, o omisiune pe care am observant-o si la Galaxy Fold.

 

Huawei a stability pretul la 2299 de euro pentru varianta cu 8GB de RAM si 512 GB memorie de stocare, iar smartphone-ul va deveni disponibil la mijlocul anului current.

 

Articol preluat de pe The Verge