CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a criticat joi modul in care presedintele Trump a gestionat pandemia Covid-19, afirmand ca a fost dezamagit de raspunsul administratiei.

 

„In acest moment, este clar ca traiectoria in SUA este semnificativ mai proasta decat in multe alte tari si ca guvernul nostru si aceasta administratie au fost considerabil mai putin eficiente in gestionarea acestui lucru”, a spus Zuckerberg in timpul unei discutii live cu Dr. Anthony Fauci, principalul expert al bolii infectioase din tara.

 

Mark Zuckerberg a declarat ca ar fi putut fi evitata reinvierea coronavirusului din SUA in iulie.

 

„Este intr-adevar dezamagitor faptul ca inca nu avem teste adecvate, ca credibilitatea oamenilor de stiinta de top precum Dr. Anthony Fauci si CDC este subminata si pana de curand, anumite parti ale administratiei puneau in discutie daca oamenii ar trebui sa urmeze chiar cele mai bune practici de baza precum purtarea unei masti”, a spus acesta.

 

Zuckerberg a spus ca tara are nevoie de o resetare.

 

„In calitate de cineva care conduce o afacere, cred ca cea mai buna metoda de a imbunatati atat sanatatea publica, cat si oportunitatea economica din aceasta tara este sa te concentrezi asupra bataii acestui virus”, a spus el.

 

Mark Zuckerberg l-a laudat si pe Fauci pentru munca sa.

 

„Sunt recunoscator pentru conducerea si daruirea doctorului Fauci, care a lucrat necontenit in conditii foarte dificile pentru a ne ajuta pe toti sa navigam in acest sens”, a spus el.

 

Comentariile lui Zuckerberg vin la o zi dupa ce Facebook a anuntat ca va lansa o noua caracteristica pentru miturile debordante despre coronavirus.

 

„Personal cred ca trebuie sa ne luam mult mai in serios”, a spus Zuckerberg. „Intelegerea noastra despre boala evolueaza desigur, iar raspunsul nostru trebuie sa fie ghidat de stiinta”.