Facebook a anuntat miercuri ca va lansa o noua sectiune a retelei sale de socializare dedicata disiparii miturilor inexacte despre Covid-19. Este cel mai recent efort al companiei de a opri raspandirea dezinformarilor cu privire la coronavirus, dupa notificari care incurajeaza toata lumea sa poarte o masca si eforturi de a marca postarile inselatoare ca fiind false.

 

Compania, care are aproape 3 miliarde de utilizatori lunari activi in cadrul serviciilor sale, va avea o noua sectiune „Date despre Covid-19” in aplicatia si site-ul sau web, unde va „debuta mituri comune despre pandemie”, a spus Facebook intr-un tweet.

 

 

 

Poza afisata in tweet sugereaza ca Facebook va folosi Organizatia Mondiala a Sanatatii ca o sursa de incredere si va include afirmatii simple de genul „Hidroxiclorochina nu a fost dovedit ca vindeca, trateaza sau impiedica virusul.”

 

Facebook a spus anterior ca retelele sociale nu ar trebui sa fie arbitrii adevarului si a refuzat sa interzica reclame politice inselatoare.

 

In acelasi sir de tweet-uri, compania a anuntat, de asemenea, ca CEO-ul Mark Zuckerberg il va intervieva pe dr. Anthony Fauci despre pandemie si despre raspunsul guvernului joi.

 

Fauci, care este directorul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase, a fost o voce importanta in privinta pandemiei si a raspunsurilor la aceasta, dar a atras recent critici din partea unora din administratia Trump. Marti, consilierul prezidential in comert, Peter Navarro, l-a criticat pe Fauci, spunand ca a „gresit cu tot ce am interactionat cu el”.