Potrivit publicatiilor locale, Union Bank, una dintre cele mai mari banci din Filipine, a lansat primul bancomat pentru criptomonede din tara.
Banca a declarat oficial ca scopul bancomatului este sa le permita utilizatorilor locali sa converteasca criptomonedele in bani, si invers.

Bancomatul de criptomonede, dezvoltat si distribuit de Union Bank, merge in ambele sensuri, permitand atat cumpararea cat si vanzarea de criptomonede.

“Ne continuam misiunea de a furniza solutii care sa satisfaca nevoile intr-o continua evolutie ale clientilor nostri, inclusiv ale acelora care folosesc monede digitale. Bancomatul le va furniza acestor clienti un canal alternativ prin care sa isi poata schimba banii in criptomonede, si invers”, a declarat Union Bank.

De ce este atat de importanta lansarea acestui bancomat?

Inca din anul 2017, Banca Centrala din Filipine a adoptat o atitudine proactiva in ceea ce priveste adoptarea pe plan local a unor reglementari pentru industria criptomonedelor.

Filipine a fost una dintre primele tari care a recunoscut criptomonedele drept o clasa de active digitale, precum si drept o metoda de remitere.

Union Bank a afirmat ca a lucrat constant cu Banca Centrala in ultimii ani, iar recenta lansare a unui bancomat cripto a fost aprobata de aceasta.

Acesta este primul caz in care o banca comerciala a lucrat cu Banca Centrala pentru lansarea unui ATM cripto.
Pana acum, a fost lansat un singur astfel de bancomat, insa in saptamanile urmatoare Union Bank va evalua cererea din partea utilizatorilor, ceea ce ar putea duce la aparitia altora.

Dan Morehead, CEO al Pantera Capital, a declarat saptamana trecuta pentru Laura Shin ca unul din 10 adulti foloseste Coins.ph, cea mai cunoscuta platforma de schimb pentru criptomonede din Filipine.

Morehead a afirmat:
“Am anuntat acum o saptamana ca am vandut Coins.ph din Filipine, si cred ca acesta este un exemplu clar privind folosirea Bitcoin-ului in ziua de azi, si nu peste 20 de ani. Unul din zece adulti din Filipine este client al platformei. Cred ca este important pentru comunitate sa stie ca se lucreaza la aplicatii.”

Inca de la inceputul anului 2018, Coins.ph avea mai mult de cinci milioane de utilizatori care foloseau criptomonedele pentru a plati facturi, pentru a acoperi creditele si descoperirile de card, pentru a achizitiona credit pe telefonul mobil, pentru a tranzactiona active digitale, dar si pentru a trimite bani peste granite.

Nivelul adoptiei in Filipine este deja mai mare decat in multe alte regiuni, in principal din cauza lipsei unei optiuni bancare viabile pentru o mare parte din populatie.

Montarea de catre o banca comerciala a bancomatelor cripto aprobate de Banca Centrala ar putea duce la cresterea nivelului de incredere in ceea ce priveste activele digitale.

In Filipine, utilizatorii de criptomonede pot cumpara si vinde active digitale oriunde

Folosindu-se de agentii locale si de aplicatii pentru criptomonede, utilizatorii pot tranzactiona monede digitale pentru bani, si invers, in sute de locatii specializate, si chiar in magazine.

Bancomatul cripto va ajuta la cresterea lichiditatilor si la imbunatatirea accesului la activele digitale, in special daca banca decide sa isi mareasca operatiunea de-a lungul anului 2019.

Utilizatorii locali raman optimisti in ceea ce priveste sectorul criptomonedelor din Filipine, din moment ce CEO-ul Union Bank, Edwin Bautista, este cunoscut ca fiind un sustinator al comunitatii cripto.

La jumatatea anului 2018, Bautista a prezentat la BusinessWorld Economic Forum un kit de minat pentru Bitcoin bazat pe un procesor grafic, facand cateva demonstratii cu privire la experimentele pe care banca le-a facut inainte sa se lanseze in lumea activelor digitale.