Un telefon gandit pentru criptomonde, care vine cu  Dash preinstalat, a raportat vanzari majore in primul trimestru al operatiunii.

 

Kriptomobile a vandut pana acum 66.000 de telefoane KRIP catre comerciantii din America Latina, 53.000 dintre ele doar in Venezuela. Kriptomobile a incheiat un partenerit cu DASH, si a anuntat telefoanele abia in August. Smartphone-urile au intrat pe piata din Venezuela la sfarsitul lunii septembrie.

 

Fiecare dispozitiv Kriptomobile vine cu aplicatii preinstalate pentru tranzactionarea criptomonedelor, inclusiv un walllet si o platforma de schimb. Cele mai multe dintre ele vin cu aplicatia Bitrefill, care le permite utilizatorilor sa tranzactioneze Dash. Unele telefoane au venit deja cu Dash, o suma mica, de aproximativ 0.01 $, in asa fel incat utilizatorii sa poata experimenta monedele virtuale.

 

Kriptomobile a anuntat ieri ca va adauga o functie care va permite telefoanelor non-smartphone sa tranzactioneze Dash prin SMS. Piata smartphone-urilor este destul de puternica in Venezuela, de aproximativ 41%. Integrarea Dash ar putea extinde acoperirea catre restul populatiei. Noile telefoane vor veni si cu DiscoverDash, o aplicatie care le permite utilizatorilor sa gaseasca comercianti care accepta Dash.

 

Managerul de marketing al Kriptomobile din Venezuela, Andrea Coll, a afirmat ca telefonul va incuraja mai multi oameni din America Latina sa considere criptomonedele ca pe o metoda viabila de plata. Acesta a numit rezultatele ca fiind “exceptionale”. “Aceste telefoane le permit utilizatorilor din America Latina sa achizitioneze criptomonede pentru tranzactiile de zi cu zi, precum cumparaturile si transferurile de bani in familie si intre prieteni.” a spus Coll. “Functia Instant Send si costurile mici pentru tranzactii fac ca utilizarea criptomonedelor sa fie usoara si eficienta, si va ajuta la construirea unei fundatii pentru criptomonede ca metode alternative stabile de plata.”

 

Dash s-a concentrat pe pietele in dezvoltare. Mai mult de 3000 de comercianti, inclusiv Subway, accepta acum Dash. Acest lucru este predominant in America Latina, dar si in cateva tari din Africa, precum si in New Hampshire. Dash este o criptomoneda cu scalabilitate mare. Reteaua poate procesa trei milioane de tranzactii in 24 de ore, asa cum au aratat testele din noiembrie.

 

Inflatia uriasa a avut efecte devastatatoare asupra Venezuelei in ultimii ani. Desi guvernul a luat masuri pentru a stabiliza economia, inflatia a depasit un milion de procente la sfarsitul saptamanii trecute. Cand Goodyear a decis saptamana trecuta sa inceteze productia de cauciucuri in Venezuela, compania a preferat sa isi compenseze angajatii in cauciucuri, in locul monedei nationale.

 

Una dintre principalele probleme cu care se confrunta adoptarea criptomonedelor este cercul vicios din care nu reuseste sa iasa. Utilizatorii folosesc activele digitale doar daca exista suficient de multi comercianti. Pe de alta parte, comerciantii incep sa accepte criptomonedele ca metoda de plata, doar daca exista suficient de multi utilizatori.

 

Directorul global de dezvoltare a afacerilor de la Dash Core Group, Bradley Zastrow, a spus ca parteneriatul cu Kriptomobile a usurat sarcina de a construi un ecosistem suficient de puternic.

 

“Scopul nostru inca de la lansarea telefoanelor KRIP in august a fost acela de a construi un ecosistem cat mai complet”, a spus acesta. “Faptul ca am vandut deja 66.000 de telefoane arata ca reusim sa atingem acest scop.”

 

“Cu ajutorul aplicatiilor Dash Text si DasDiscovery ne extindem parteneriatul si imbunatatim experianta utilizatorilor, introducand o metoda usoara de a folosi si a tranzactiona Dash in viata de zi cu zi”.