Huawei a confirmat data lansarii pentru urmatorul sau flagship, Huawei Mate 30. Intr-un scurt videoclip lansat pe Twitter, compania spune ca viitoarea serie Mate 30 va fi dezvaluita la Munchen, Germania, pe 19 septembrie. Numele pentru eveniment este „Reganditi posibilitatile”.

 

Huawei ar fi trebuit, intr-adevar, sa regandeasca posibilitatile telefoanelor sale Mate 30 – Google a declarat pentru The Verge ca nu li se va permite sa fie livrate cu serviciile Google de baza la bord, intrucat companiilor americane le este in continuare interzis sa faca afaceri cu Huawei. Mate 20 Pro a fost numit „cel mai bun telefon pe care America nu il poate primi” anul trecut, dar ar fi fost mult mai putin indus de gelozie cu acea avertizare.

 

Ca atare, o mare parte a atentiei la aceasta lansare va fi concentrata pe modul in care Huawei reuseste sa actioneze in jurul gaurii in forma de Google din software-ul sau. Compania si-a construit deja propria alternativa Play Store si, probabil, lucreaza la un API de servicii de mapare pentru dezvoltatorii terti. De asemenea, Huawei si-a dezvaluit recent propriul sistem de operare, HarmonyOS, dar si-a redus potentialul ca inlocuitor Android pentru smartphone-uri; seria Mate 30 va fi probabil probabil bazata pe Android open source.

 

Lasand software-ul deoparte, telefoanele recente ale Huawei au avut un hardware impresionant, iar Mate 30 Pro este probabil sa respecte aceasta traditie. Ar trebui sa foloseasca procesorul Kirin 990, pe care Huawei il va anunta saptamana aceasta in cadrul expozitiei IFA de la Berlin. Scurgerile neverificate indica faptul ca Mate 30 Pro va dispune de un modul circular circular cu patru camere si un afisaj „cascada” cu margini curbate extreme.