O gramada de personalitati de pe retelele de socializare au “scapat” informatii despre Titan RTX, urmatoarea placa video NVIDIA, in ceea ce pare a fi o campanie coordonata. Co-fondatorul Google Brain, Andrew Ng, a a prezentat cu nonsalanta placa video pe Twitter, in timp ce Gavin Free a postat pe Instagram o poza cu aceasta si cu pisica lui. Linus de la Linus Tech Tips a filmat “accidental” de doua ori cardul video in timpul show-lui sau de pe Youtube.

Este putin probabil ca acesti oameni incalcat simultan un contract de confidentialitate. Asta inseamna ca NVIDIA vrea sa stim ca placa video este reala, si incearca, probabil, sa sporeasca entuziasmul pentru lansare.

Inca nu stim data, specificatiile sau pretul, dar le putem estima pe toate cele trei. Titan RTX va avea, probabil, 72 de nuclee RT si 12 GB de memorie GDDR6, conform informatiilor ajunse “accidental” in media, fiind peste RTX 2080 TI care a avut doar 67 de nuclee si 11 GB de memorie GDDR6. Specificatiile noului model nu le depasesc cu mult pe cele ale actualului varf de gama, dar gamerii care isi doresc ce este mai bun pe piata vor plati, cu siguranta, pretul.

Acest pret va fi mai mult ca sigur destul de piperat- ultimul model Titan XP a fost lansat la 1.200 de dolari, iar GTX 1080 Ti costa anul trecut 700 de dolari. RTX 2080 Ti costa inca peste 1.200 de dolari, si ne asteptam ca pretul pentru pentru Titan RTX sa fie destul de mult peste acesta. In ceea ce priveste data lansarii, Titan XP a fost lansat la aproximativ doua luni dupa 1080 TI, caz in care Titan RTX ar trebui sa apara … acum.